Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

N-ordet

Hej

jeg er en mørk pige på 12.

En dreng fra min klasse som også er mørk løber rundt i vores skolegård og råber n-ordet

han kalder folk det og forstår ikke at det er alvorligt.

Kære brev kasse hvad skal jeg gøre

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa! Du. Hvis jeg var dig (hvilket jeg så ikke er) så ville jeg tænke nærmere over det. Hvis han ærlig talt var klar over hvilken indflydelse det kan have på folk, ville han måske ikke bruge det. Han virker vidst til at have det sjovt med de der “skældsord, så lad ham om det. Hvis det en gang sådan, VIRKELIG, begynder at gå dig på, så skulle du måske sige det til læren/lærerne, huske selvfølgelig at sige at du gerne ville være anonym omkring det, og at det måske helst ikke skal nævnes foran hele klassen eller noget. Eller næste gang det sker, at han råber sådan op omkring det, så råb igen ” Godt for dig”, måske ” ok, du vandt lige dagens sPorGt min ven”. det er ikke altid den bedste løsning, men det er rart en gang i mellem, indtil han den dag, forstår hvilken alvor det kan ha, og hvor dumt det han gjorde egentlig var. Respekt til drengen, han gir ikk en fuck, men nogle gange, er der ting der ikke skal siges højt. Såsom n-ordet.

  • PigerMedNosser, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat