Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mobbning på min veninde

Hej børnetelefonen jeg er en pige på 11 år.

 

Da jeg gik i 4 klasse blev jeg mobbet på den måde at jeg blev holdt uden for af 4 piger. Nu har vi fået nye klasser og jeg bliver ikke mobbet mere.

Min veninde er kommet i klasse med de 4 piger og nogle andre piger og blive holdt udenfor.

 

Da jeg var på vej hen til min klasse for at hente noget stod hun og græd jeg gik derhen men vidste ikke hvad jeg skulle gøre.

Da jeg var den der blev mobbet og holdt udenfor cvar det i et helt år og INGEN gjorde noget ved det, derfor ved jeg ikke hvad jeg skal gøre, jeg føler at jeg kan hjælpe hende fordi jeg også har været i den situasion men ved ikke hvordan.
 

 

Ville også lige sige at det er ligesom grupper i den klasse og emma bliver holdt udenfor af den ALLE sammen

KH en pige på 11

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde
Du vil hende det bedste og det er mega sødt af dig, du er en god veninde! Du skal hele tiden tænke på hvad du ville have andre skulle have gjort for dig, da du var den der blev mobbet!
Sig det fx til din lærer ellers hendes lærer, dine forældre og endnu bedre hvis du kan snakke med hendes forældre!

Håber du kan bruge det til noget, og held og lykke!
Du gør det rigtige!

Knuzz! <3

  • 14 år - det hele skal nok gå <3, 14 år

Hej
Det er mega syndt for din veninde, og du har jo også selv prøvet at være i den situation.

Jeg syntes først og fremmest du skal spørge hende i frikvarterende, om hun vil være med til det du end laver.

Og så syntes jeg også du skal sige det til hendes/din lærer, og så kan de gøre noget ved det…

Hvis du er modig nok, kan du jo sige til de 4 piger at det ikke er ok, men sig det på en pæn måde, så du ikke “beskylder” dem.

Håber du kunne bruge det til noget

Hilsen mig

  • Leonora, 12 år

Hej
Til at starte med synes jeg at det er virkelig sødt af dig at bekymre dig om din veninde. 🙂
Som du skriver, er du selv blevet mobbet engang, og så vidt jeg kan forstå, har du skiftet klasse. Fortalte du til nogen hvordan du havde det – som fx dine forældre eller lærere? Hvis du gjorde, kunne du tilbyde hende at gøre det samme – fortælle det til en hun stoler på. Måske tør hun ikke selv, så hvis det er tilfældet er du måske modig nok til at gøre det for hende? (Husk at spørge hende først! da hun måske ville synes at det var ubehageligt eller at du havde fortalt det til en hun ikke stoler på.) Du skal selvfølgelig heller ikke presse dig selv eller noget, for det er ikke dit ansvar, selvom du måske bare vil være en god veninde.
Det lyder også som om at der skal sættes en stopper for de tarvelige mobbere, og nogle gange er voksne bedre til den slags. Derefter bliver det måske lidt akavet for hende at gå i klassen, men hun skal nok være klar over at det kan tage lidt tid at føle sig velkommen igen.
Og ellers er mit sidste bud at hun kunne flytte klasse – evt. til din klasse. Men at skifte klasse er nok det jeg håber allermindst på.. For så bliver der ikke sat en stopper for mobberne, og jeg tror at det er det, der er allermest brug for.
Jeg håber du kunne bruge lidt af det – men husk at tænk dig om før du gør noget.
Jeg tror og håber at det hele nok skal ordne sig for hende. 🙂
Kram til jer begge.

  • TheHumanBeing :3, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat