Brev

Mobbning på min veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Til at starte med synes jeg at det er virkelig sødt af dig at bekymre dig om din veninde. 🙂
Som du skriver, er du selv blevet mobbet engang, og så vidt jeg kan forstå, har du skiftet klasse. Fortalte du til nogen hvordan du havde det – som fx dine forældre eller lærere? Hvis du gjorde, kunne du tilbyde hende at gøre det samme – fortælle det til en hun stoler på. Måske tør hun ikke selv, så hvis det er tilfældet er du måske modig nok til at gøre det for hende? (Husk at spørge hende først! da hun måske ville synes at det var ubehageligt eller at du havde fortalt det til en hun ikke stoler på.) Du skal selvfølgelig heller ikke presse dig selv eller noget, for det er ikke dit ansvar, selvom du måske bare vil være en god veninde.
Det lyder også som om at der skal sættes en stopper for de tarvelige mobbere, og nogle gange er voksne bedre til den slags. Derefter bliver det måske lidt akavet for hende at gå i klassen, men hun skal nok være klar over at det kan tage lidt tid at føle sig velkommen igen.
Og ellers er mit sidste bud at hun kunne flytte klasse – evt. til din klasse. Men at skifte klasse er nok det jeg håber allermindst på.. For så bliver der ikke sat en stopper for mobberne, og jeg tror at det er det, der er allermest brug for.
Jeg håber du kunne bruge lidt af det – men husk at tænk dig om før du gør noget.
Jeg tror og håber at det hele nok skal ordne sig for hende. 🙂
Kram til jer begge.

  • TheHumanBeing :3, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat