Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

alene

jeg er rigtig ensom i min klasse

alle driller mig fordi jeg har kræft

og jeg ved ik hvad jeg skal sige tilbage

fordi så går de alle imod mig.

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej. DU SKAL IGNORE DE ANDRE SOM DRILLER DIG FORDI DET ER IKKE OKAY DET DE LAVER!!!!!
jeg føler mig også tit alene og bruger at tænke på er jeg faktisk har nogle der holder af mig selvom de er et helt andet sted. jeg er virekelig ked af at du har kræft og igen det er virekelig ikke okay de de andre laver med at drille dig bagrund af at du har kræft. men husk du er ikke alene.

  • simine, Pige, 12 år

Altså hvis jeg skal være helt ærlig så er dem der taler sådsn der om/til dig ikke det vær!
Undskyld mit sprog jeg håber stadig den bliver taget med, men fuck dem!
Ingen skal tales sådsn til.
De er flere og derfor er det klart at det er svært at gå imod dem. Men skal med nogle du føler dig trykke ved, feks en lærer, familie medlem eller en anden om det.
Hvis det er helt galt kan man flytte skole. Men det er jo en lidt større ting. Men du er 10 år og fortjener ikke at have det dårligt i din klasse, fordi sådan skal ingen bare have det!!!
Jeg kender nogle der går på noget der hedder steiner skolen. Der er ingen mobberi som i intet! Ville bare luge nævne den<3
Ønsker dig alt det bedste. Og husk alt hvad de siger skal du ignorere så godt du nu kan❤

  • Pige, Pige, 13 år

Hej, pige på 10 år.

Det er sørme ikke i orden at de driller dig! Specielt ikke fordi du har kræft! Det er jeg ked af at du er udsat for. Unge mennesker omkring din alder har tit svært ved at se hvad det de siger kan gøre ved vedkommende de siger det til… Jeg tror ikke de siger det for at gøre dig ked af det, hvis det kan hjælpe lidt. De ved bare ikke bedre.

Men det gør det virkelig stadig ikke okay! Jeg vil anbefale dig at du forsøger at tale med din klasselærer eller kontaktperson (hvis du har en konkaktperson) omkring det de gør mod dig, for der er bare ikke i orden. Jeg tror det vil hjælpe dig hvis din klasselærer (med eller uden dig, det er op til dig) kan fortælle lidt om hvad kræft er for noget foran klassen, eller måske på hele klassetrinnet, og så også hvordan det føles for dig. Så har de andre børn bedre forståelse for hvad det egentligt er de driller dig for.

Du har ikke selv valgt at have kræft, og jeg forestiller mig at du er rigtig ked af at have det, og det er dine forældre eller lignende og dine venner nok også…
Det er vigtigt at sige tingene højt. 🙂 Tal gerne med dine forældre eller en anden voksen du stoler på om det! Så håber jeg at de sammen med dig vil tale med dine lærer om det, for det der foregår er ikke okay…

Og det er på INGEN måde din skyld. Du er pisse stærk hver dag. Du klarer det godt, og du beder endda om hjælp herinde; du siger jo tingene til nogen! Du gør det godt.

Jeg anbefaler dig, ligesom de andre der svarede, at ignorere dem så godt som du kan. Det hjælper både dig med at håndtere det bedre, og det hjælper også dem til at se at det faktisk ikke er sjovt at drille dig. Hvis ikke de får nogen reaktion fra dig, så er det ikke sjovt for dem… Prøv dit bedste! Det hele skal nok gå. :]

Venlig hilsen D.M..

  • DM, Dreng, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat