Brev

Min veninde slår mig

Hej jeg er en pige på 10
Min veninde slår mig hver dag. Hun stopper ikke når jeg siger stop, så slår hun mig bare igen. Nogle gange sparker hun mig også.
Hvad skal jeg gøre

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du skriver til os.

Det lyder ikke som en særlig sød veninde, der slår og sparker. Veninder skal helst passe på hinanden og have det sjovt sammen. Det lyder rigtig hårdt for dig, at hun slår og sparker.

Du siger stop, når hun gør det. Det er rigtig godt, at du siger fra. For det er ikke okay, det hun gør!

Men din veninde slår stadig, selvom du siger stop. Derfor er det vigtigt, at der er en voksen, som får det at vide. Du skal have hjælp, og din veninde skal også have hjælp til at stoppe med at slå andre. Det må man nemlig ikke.

Jeg synes, du skal fortælle det til din mor eller far. Måske du har prøvet på det. Hvis det er svært, så kan du en aften prøve at sige:

“Mor, det er lidt svært. Min veninde slår mig. Hun slår hver dag, og jeg vil gerne have hjælp til at stoppe hende.”

Du kan også skrive det på en seddel til dine forældre og lægge den på køkkenbordet eller på deres seng. Kunne du gøre det, tror du?

Hvis din veninde går i din klasse. Så synes jeg, du skal give en seddel til din lærer også. Du kan også spørge din lærer, om I kan snakke i en pause. Så kan I måske gå en tur, og du kan fortælle.

Sammen med din veninde skal du have det godt. De voksne kan hjælpe din veninde med at stoppe med at slå.

Det kan også være, du kan prøve at finde en anden sød veninde i klassen. En sød pige der ikke slår. Kunne du have lyst til det?

Hvis din veninde bliver ved, og det er svært at sige til de voksne. Så synes jeg, du skal ringe til os på BørneTelefonen på 116 111.

Vi vil gerne hjælpe dig med at få det til at stoppe.

Det er sejt, du har skrevet til os! Jeg tror på, du kan fortælle om det til en god voksen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere gode råd om hvordan man kan stoppe mobning

Bliver du mobbet, holdt uden for, kaldt øgenavne, drillet, ignoreret eller bliver du måske skubbet eller slået? Lige meget hvad skal det stoppes, for ingen mennesker skal finde sig i mobning.

Mobning forgår også på sociale medier. Det kaldes cybermobning, digital mobning eller internet mobning. Net-mobning kan have store konsekvenser, fordi det kan være svært at slette igen og det kan betyde, at den der mobbes, aldrig får en pause fra mobberiet.

Måske man kunne tro, at mobning kun forgår mellem mobberen og mobbeofferet, men faktisk er mobning ofte et resultat af en dårlig kultur i klassen. Mobning er hele klassens problem. Vidste du at din skole også skal have en antimobbestrategi? Og hvis du fortæller skolen, at du bliver mobbet, er det deres pligt at hjælpe dig.

Hvis du selv eller en du kender bliver mobbet, så kig på siden her og få hjælp til hvad man kan gøre for at stoppe mobning. Du kan se film, læse andre børns breve og BørneTelefonen svar eller du kan se, hvordan du klager til din skole.

Guide
Bliver du mobbet? Har skolen ikke hjulpet? Så har du ret til at klage. Følg guiden og se hvilke muligheder du har.

Trin-for-trin hjælp

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat