Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Træning

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hei jeg er selv 15 kender det med så meget andet men en dag hvor sider og spisser kunne du sige du har lyst til at prøve at træne de vil nok bliver overrasket men glade for du gør nået ud af dig selv

  • josse, Pige, 15 år

Hej
Jeg kommer ikke lige med nogle gode råd på hvordan man siger det for det har de andre, men jeg er virkelig god til at løbe og ved en hel del om det, så jeg vil give dig nogle råd dig så du bedst muligt kan holde dig i gang.

1. Sæt dig ind i hvordan man skal løbe. Find ud af hvad den rigtige løbestil er, for når man kan det, er det meget lettere at løbe.
2. Sørg for at starte roligt ud med få km for ikke at overbelaste dine knæ. Man kan efterhånden bygge lidt op på antal km.
3. Løb langsomt hvis du vil forbrænde fedt. Når man løber hurtigt forbrænder man kalorier, og siden du gerne vil forbrænde fedt, bør du nok løbe langsomt. En ikke hurtig løbetempo er en tempo der ligger på 5:30 min. per km eller derover hvilket svarer til omkring 11 km/t.
4. Husk! Hvis du en dag er træt og ikke orker at løbe, så tænk på hvor meget det betyder for dig når du er færdig. Bare løb en overskuelig distance, som virkelig ikke behøves at være med end 1 til 2 eller 3 km, for få km er bedre end slet ingen. HUSK PÅ DET (-:
5. Løb med musik eller med en bekendt. 70-90% af det der gør løb hårdt foregår oppe i hovedet. Hvis du løb med musik som jeg, vil du efterhånden bare synes det var lidt dejligt at komme ud at løbe.
6. Sæt dig et mål. Hvis man gør det, bliver man mere motiveret til at komme ud at løbe. Det kunne være du godt kunne tænke dig at løbe 5 km på et tidspunkt, eller at du kunne tænke dig at se forandring på din krop, og når du så kan se den, vil det motivere dig til at løbe mere.
7. Du behøves ikke løbe mere end 2-3 i ugen, men prøv at se om du kan holde dig oppe på 3.
8. Hvis du gerne vil løbe hurtigt, så lad vær med at hurtigt ud. Når man ikke er varm går du bare død med det samme, og det er virkelig noget der tager motivationen væk.
9. Når du kommer hjem skal kroppen have noget at opbygge dine muskler på. Drik et glas vand og spis en banan eller bare drik et glas kakaomælk. Det er meget vigtigt.

Når alt det så er sagt… Fedt du gerne vil til at dyrke motion. I de første par uger af ens løb finder man det nok lidt irriterende – eller det gjorde jeg i hvert fald. Men bare rolig, for når man så kommer til det stadie hvor løb ikke er hårdt for en, er det ikke særlig slemt at komme ud at løbe. God løbetur når du engang kommer dertil (-:
P.S. som du nok kan regne ud føler man nogle gange at man har fortjent en lille snack efter en løbetur. Men hvis du spiser det, kan det være at halvdelen af din løbetur er væk, så prøv at spise noget sundt for at holde dig mæt på det.

  • Løbe(eksperten)(-., Dreng, 18 år

Når ja glemte helt at fortælle dig at hvis du løber inden for den næste time efter du har spist, vil det være enormt hårdt for dig at løbe. Altså virkelig sindssygt hårdt. Sørg også for at drikke noget vand eller lignende en del tid før du løber, for det gør din løbetur lettere – især hvis du ikke drikker lige før du tager ud at løbe.

  • Løbe(eksperten) (-., Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat