Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skolestart og usikkerhed på mine tænder…

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige
Typisk vil man tabe de sidste tænder i 12-års alderen, men dette kan variere med 1-2 år både før og efter denne alder. Så man kan sige at du er lidt sen i tandskiftet, men ikke noget der afviger fra normalen. Og med det sagt kan du også sagtens have flere klassekammerater der også først lige har tabt sine sidste mælketænder. Der vil helt sikkert være nogle af dine klassekammerater, der endnu ikke har alle voksentænder i fuldt frembrud. Det kan nemlig tage helt op til 1 år (lidt kortere tid for de forreste tænder og lidt længere tid for kindtænderne) for en tand at vokse fuldt frem.
Måske hjælper det at tænke på, at alle har været igennem tandskifte og det er en helt naturlig del i at gå fra, at være barn til at blive voksen.
Personligt synes jeg de flotteste tænder og smil er dem der IKKE er “colgate” smil. De tænder som er lidt skæve, har lidt misfarvning eller hvor der er mellemrum fordi der “mangler” en tand – det er de mest charmerende smil og er et helt unikt smil. Det er netop dit smil der gør dig til dig <3
Kærlig Hilsen
Tandplejeren

  • Tandplejeren, Pige, 23 år

Du skal være stolt af din krop og hvad så med at du måske ligner en ni årig det er da cute en ni årig er da ikke grim
Men forstår godt at du er træt af ikke at se ud som du plejede men det skal nok gå du kan jo sige fra hvis der er nogen der gør grin med det (hvilket der nok ikke sker)
Med venlig hilsen mig💙☺️;-)<3

  • Mig, Pige, 11 år

Kan godt forstå du er træt af det men jeg har fx fået revet 5 tænder ud fordi de voksede for langsomt og jeg syntes også at det ikke var så pænt. Men jeg har lært at være lidt ligeglad med hvad andre tænker og være stolt af min krop✨
Håber du kunne bruge mit svar til nogen
Venlig hilsen pigen der mangler 5 tænde❤️

  • Pigen der mangler 5 tænder, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat