Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skal man barbere sig dernede

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg går selv i 1.g og vil mene din iagttagelse er rigtig. I min klasse går faktisk også alle piger med g-streng. Alle shaver også, dvs. nogen er helt glatte mens andre laver et lille fancy mønster dernede, en streg op eller noget. Personligt kan jeg bedst lide at være som andre så jeg har også g-streng på og shaver også. Du kan sige det er er ikke særlig selvstændigt men jeg kan ikke så godt lide at stikke ud.

  • 1.g pige, Pige, 16 år

Vi begyndte i 7. Klasse. Dengang blev folk gjort til grin hvis ikke man havde husket at barbere sig, jeg dukkede op og klædte om som normalt. Hvor en af pigerne sagde. “Hun hat vidst gang i en regnskov.” Siden den dag har jeg ikke gået i bad sammen med andre, selvom alt var barberet og jeg havde det rigtige undertøj på.

  • S., Pige, 16 år

Hej. Jeg går i 3.g.

Jeg kan godt forstå at du gerne vil prøve at passe ind. Jeg synes også det var super hårdt at starte i gymnasie, især med alt den socialepress som medfølger. Jeg begyndte også at ændre mit tøj, min væremåde, min talemåde og alt muligt andet. Men jeg har også opdaget, at man finder de rette venner, når man bare er sig selv.

Jeg barbere mig ind imellem og går noglegange med g-streng. Jeg kan love dig for at jeg ikke skænker det den mindste tanke, når jeg ser at pigerne i omklædningsrummet ikke gør det samme.
Og hvis der er nogle som dømmer dig for det, så vil jeg bare lige nævne, at det formentligt ikke er de mennesker som du har lyst til at have i dit liv.

Ps. Jeg elsker at gå i flotte trusser, og jeg synes helt klart, at det godt og sundt at prøve nye ting, så hvis du får lyst, så kan du jo prøve at købe et par flotte trusser.(Du kan jo altid bare tage dem af igen, hvis du ikke føler dig tilpas i dem)

  • S., Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat