Brev

pubertet

Hejsa Jeg er en pige på 14 snart 15 år

Jeg har fået min mens

men jeg er ikke begyndt og udvikle mine bryster endnu,

og det undre mig.

Normalt udvikler man bryster før at man får mens???

Og det påvirker mig meget at jeg ikke ligner alle de andre piger i min klasse😥

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Som nogen skriver må man tit bare lære at elske sig selv som man er. Og faktisk er det ofte godt nok. Jeg er selv 15 og flad som en pandekage men har opdaget at det måske ikke gør helt så meget for drengene som jeg havde regnet med for jeg har også selv været rimelig træt af mine manglende bryster! Jeg har en kæreste og han lever fint med mine manglende bryster. Det eneste han går op i er om mine brystvorter kan blive stive og hårde så han kan lege med dem. Og det kan de!!! Så måske overvurder vi engang imellem det der med hvor meget store bryster betyder for drenge!

  • Eva, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat