Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mad og mens..

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej søde… Hvis du spiser for lidt, kan det godt have en påvirkning på hvornår du får din mens. Det skal lige siges at det er helt normalt ikke at have fået sin mens som 10-årig. Personligt selv fik jeg min da jeg var 12, og der er altså stadig en del som ikke har fået deres mens endnu fra min klasse.
Hilsen J<33

  • J, Pige, 12 år

Kære pige på 10 år.
Jeg kan forstå på dit brev at du er meget fokuseret på dit udseende. Det kan fylde meget og det kan jeg godt forstå.
Først og fremmest er det vigtigt at have et sundt forhold til mad. Kroppen har brug for alle former for mad i passende mængder – slik er altså ikke nødvendigvis dårligt for dig, kun hvis det er det eneste du spiser. Omvendt er salat heller ikke dækkende hvis du udelukkende spiser det.
Dit brev får mig til at tænke på om du kunne snakke med dine forældre om dine bekymringer? Det tænker jeg fordi det kan være rart at sige højt, men også fordi det er deres pligt at du spiser ordentligt. Det er ikke noget du skal gå med alene – altså dine bekymringer om at slik ikke er godt for dig.
Er det mon en mulighed?

I forhold til menstruation er det helt naturligt ikke at have fået sin menstruation i din alder. Faktisk er det helt almindeligt også først at få det som 14-årig. Så du kan helt sikkert være rolig – der er ikke noget i vejen.
Mon du ville være tryg ved at spørge din mor om hvornår hun fik sin menstruation? Jeg spørger fordi mange oplever at få det i nogenlunde samme periode som deres mor.
Måske det kunne give lidt ro på?

Jeg håber du får svar på det hele.
Held og lykke.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej

Jeg forstår virkelig du gerne ville spise sundt. Men det ikke mening at en 10 skal tabe sig. Du er smuk som du er. Det kan nemlig ænde ud i dårlige ting som fx spiseforstyrelse osv. Men det betyder ikke du ikke skla spise sundt men husk også at spis hvad du vil😄 husk du ikke tyk eller grim du fantastisk
Kh mig

  • Mig, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat