Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Børneorm

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 10 årige pige

Tak for dit brev. Det er godt, at du bliver ved med at holde øje, og på at ville have hjælp. Det er nemlige også vigtigt, at du får hjælpen.

Det udseende, du beskriver ormen med, lyder meget som børneorm. Jeg er ked af, at du føler, at dine forældre ikke ytter til dig, for det er da bestemt ikke rart at gå så lang tid  med børneorm. Børneorm er noget, som er meget nemt at behandle, når blot man har været i kontakt med sin læge.

Hvis dine forældre ikke vil hjælpe dig nu, så syntes jeg, at du skal snakke sundhedsplejersken eller din lærer på din skole og fortælle, om dine symptomer og om de orme du har set. Sundehedplejersken eller din lærer kan ikke få behandling til dig, men de kender til børneorm og ved at det skal behandles, og kan skrive til dine forældre og anbefale dem at snakke med lægen og eventuel tage dig til lægen.

Nummeret til din læge står på dit gule sundhedskort, så kan man ringe til lægen og fortælle det, som du har skrevet til os og høre, hvad lægen siger, der skal gøres ved det. 

Jeg håber, at du får den hjælp som du har brug for. Du er også meget velkommen til at ringe eller skrive ind på 116111, hvis du vil snakke mere med os på BørneTelefonen.

Hvor er det bare godt, at du skriver for at få hjælp - det er rigtig sejt!

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat