Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hej jeg vil godt have det bedre med min krop

Hej

ved i hvordan man for det bedre med ens krop

mere det ved jeg ikke

og jeg er ked af min krops størrelse

kan nogen af jer hjælpe mig

Dreng, 12 år
Svar fra andre

Børn

Prøv at arbejde på dig selv, hvis du vil forbedre det. Begynd at bygge nogle gode vaner op. Langsomt, så du ikke giver op. Begynd at træn. Spise bedre. Drik mere vand. Sådan noget.
Og så ik ha urealistiske forventninger, sådan noget du ser på social medie og sådan noget. Byg vanerne op langsomt, så du ik ender med at overvælde dig selv ig give op.
Du har den !!!!🦁💯👊

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er mega hårdt når man ikke er tilfreds med sin krop. Især når man stadig er et barn. Samtidig er det vigtigt at huske på netop det. At man stadig bare er et barn. Børnekroppe er børnekroppe og det er ikke meningen de skal være unaturligt slanke, kurvede, eller stærke.

Prøv at distrahere dig selv hver gang du tænker dårligt om din krop. Og snak med en voksen hvis du kan eller i det mindste bare en ven. Det er rart at have en med erfaring at snakke med om sine tanker.

Du kan også øve dig i at sige mindst 1 ting du kan lide ved dig selv hver dag. Det hjælper virkelig på selvtilliden når man giver sig selv lov til at være stolt over noget. Fx: “min øjenfarve er rigtig pæn” eller “jeg er god til at hjælpe mine venner” eller “jeg kan lave en vejrmølle og lande på fødderne”

Og husk at du er mere værd end din krop. Du er sikkert et godt menneske. Og man får altså mere ud af at være venlig.

  • Asta, Pige, 14 år

Jeg har det også svært men ja det skal nok gå over vi klare der og jeg har lært at alle kroppe er forskellige tro på det ♡☺︎⚥

  • Emma, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat