Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det OK ikke at gå i bad efter idræt?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du skal gøre vad du føler er besdt for dig sig til dine venner at det ik er rart at de gør det og du bliver utilpas over det og sig tenk hvis det var jer

  • Den der hjelper, Pige, 13 år

Hvis du er usikker på din krop så gør det du føler for. Jeg er selv en pige på 11 år og er meget moden af min alder hvilket betyder at jeg er meget fremme og kan heller ikke lide det. Men jeg er tvunget til det:(

  • Anonym, 16 år

Jeg tænker lidt over hvor forskelligt man kan ha det med sin krop. Har en veninde der har det som dig. Vi skal faktisk gå i bad efter idræt, men hun prøver enten at snyde sig fra det eller også løber hun gennem bruserne og skynder sig at dække sig til igen. Hun har det bare så dårligt med det. Jeg selv er vokset op i en familie hvor vi har det meget afslappet med nøgenhed så har altid været van til og se mine forældre og min storebror nøgen. Jeg har indet imod at vise mig nøgen ved idræt. Jeg kan faktisk godt li det, synes ikke jeg har noget at skamme mig over. Ved godt at de andre piger kigger men det har jeg det godt med. Har snakket med min genert veninde om det og vi forstår ikke rigtig hinanden, selvom vi faktisk er lige kønne (tihi) og har ret ens kroppe. Så vildt at man kan ha det så forskelligt med sin krop. Jeg synes selv at mange er alt for nøgenforskrækkede i dag, men ved godt at det jo bare er min mening.

  • pigen T, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat