Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Blufærdighed

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg havde det præcist som dig inden jeg tog på efterskole. Jeg var også vildt genert og blufærdig inden jeg skulle afsted og og også ret bekymret for hvordan det skulle gå på efterskolen når jeg var så blufærdig. Men jeg lærte virkelig meget det år, også vedr. min egen krop. Synes pigerne kom virkelig tæt på hinanden og jeg lærte hurtigt at være nøgen med de andre. Havde fx en room-mate som næsten fra dag 1 tit spankulerede nøgen rundt på vores værelse uden at være det mindste genert. Ja hun ku endda sidde og skide for åben dør hvis hun lige var ved at fortælle noget, tihi! Så det var virklig en øjenåbner for mig. Jeg er bare SÅ taknemlig for det efterskoleår (også selv om der kom en megairriterende coronapause). Så måske efterskole var noget for dig?

  • Red girl, Pige, 16 år

Tror det er rigtigt som MIGGG skriver at man skal starte i et lille forum med at vise sig frem. Og self have det godt med sin egen krop. Jeg mener også det har meget at gøre med den kultur man er i. Jeg skiftede skole til jul. På min gamle skole vogtede pigerne på hinanden og alle skjulte sig ved idræt for ikke at vise sig frem. Mine veninder der var også vildt blufærdige og det smittede meget af på mig. På min nye skole er pigerne meget mere afslappede omkring fx badning og jeg har fået et par nye veninder som absolut ikke er blufærdige. Det påvirker heldigvis også mig og vi er rigtig tit nøgne sammen. Det synes jeg er super dejligt for man får et meget mere naturligt og indgående forhold til pigekroppen på den måde.

  • pigen M, Pige, 15 år

Tror bare det er en tærskel du skal over. Her i ferien har jeg for første gang været nøgen med en veninde. Det var vildt grænseoverskridende men tænkte at nu VILLE jeg altså prøve det. Jeg var jo sindssygt genert i starten men efterhånden vendede jeg mig til det. Også fordi min veninde sagde pæne ting om min krop – det hjælp vildt meget. Jeg ved ikke om jeg er “kureret” men tror altså ikke jeg vil være helt så blufærdig for eftertiden.

  • pigen B, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat