Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lesbisk og kønskrise

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du behøver jo ikke at finde ud af det hele lige med det samme. Du har masser af tid til at finde ud af.

Det med at være nonbinær er mest fordi at man måske ikke føler sig glad i sin krop og man ikke er glad for sine pronomener. Ud fra din beskrivelse lyder det meget som om du mest vil være en pige. Jeg mener selv at det har mere at gøre med din personlighed at gøre end hvilket køn du er.

Håber at mit svar kunne hjælpe

  • C, Pige, 13 år

Hey, jeg er også lesbisk, og bruger alle pronominer (pronouns) jeg kan virkelig godt følge dig i, hvad du mener. Du har ret til at være sur, irreteret og frustreret, hvad angår dine forældre og at du bliver shippet med ham drengen. Jeg tror, at dine forældre måske selv er forvirret, og derfor lægger det på dig? De har på ingen måde ret til at sige at du er forvirret. Din seksualitet og køn, er ikke noget nogen andre kan fortælle og sige hvad det er eller ikke er. Med din e forældres logik, ville det jo heller ikke være muligt for dig at være hetero, siden du er forvirret når du er piger? Det kan godt være svært at gøre noget ved det, men prøv at snak med dem om det? Fortæl, at det er hvordan du har det, og at det gør dig utilpas når de siger du er forvirret, for det er du ikke. Du kan også fortælle, at selv hvis din seksualitet ændre sig om et par år, og at du måske finder ud af at du ikke var lesbisk, så er det hvem du er lige nu, og hvem du skal have lov til at være.

Angående ham henne i skolen – Kan vildt godt forstå dig. Jeg er også blevet shippet rigtig meget med en straight homofobisk, rascistisk, sexistisk, og meget problematisk dreng. Det er enormt ubehageligt, især som lesbisk. Det er også virkelig nederen af de andre, at de ikke stopper. Jeg syntes du skal prøve, at tage det op med dine venner igen, eller tage det op i klassen. Prøv virkelig at fokuser hvor ubehageligt og grænseoverskridende det er. Du har ret til at blive sur og du har ret til at blive irreteret.

Jeg bruger selv alle pronominer, for det er hvad jeg syntes er rart. Jeg er afab( hvilket betyder jeg blev født pige) og mit nuværende køn er ikke nonbinary, men heller ikke pige eller dreng. Det gør mig ikke noget at blive kaldt pige, og jeg har det ikek svært ved min krop (ift køn) jeg føler ikke at jeg IKKE er en pige, men har det helt helt fint med gender neutral terms. Jeg ser lidt på mig selv som bare levende. Du kan sagtens identificere dig selv som nonbinær, uden at have samme oplevelse som nogen af de andre nonbinære oplevelser som man måske hører om. Det handler kun om, hvordan du bedst føler dig tilpas, og hvad der gør dig glad.

Jeg håber, at jeg kunne hjælpe bare en lille smule! Held og Lykke

  • E, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

få flere gode råd og hjælp til køn og identitet

Er du i tvivl om, hvilket køn du identificerer dig som? Måske du allerede ved det, men er nervøs for at fortælle det?

Her på siden kan du få gode råd og hjælp til at sige det højt. Du kan også blive klogere på dine rettigheder, eller teste din viden om de forskellige kønsidentiteter.

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

Køn og identitet Andre der hjælper

FSTB

Rådgivning til transkønnede børn og unge om køn og identitet
Læs mere

Headspace

Brug for nogen at tale med? Ring, sms, chat eller duk op (12-25 år)
Læs mere

LGBT+ Danmark

Rådgivning om seksuel orientering, kønsidentitet og seksualitet
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat