Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er jeg gravid?

Hej,

Jeg håber det er mig der er forkert på den,

men jeg er sindsygt bange for at jeg er blevet gravid.

Mig og min kæreste valgte for nogle uger siden at have sex uden kondom på.

Jeg er på p-piller og har været det i nogle måneder, så vi tænkte det var fint.

Men nu er min menstruation ikke kommet i 8 uger,

og den plejer ellers at være regelmæssig.

Jeg er også begyndt at have super meget kvalme og ja andre tegn på det,

men kan man blive gravid selvom man tager sine p-piller som man skal?

Kh,

En super bekymret pige

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde❤️
Ja det kan du godt ja, risikoen er lille, men den er der. Jeg er selv 22 år, og har en dejlig datter på 1 år (bare så du ikke undre dig over hvor gammel hun er). Da jeg var på din alder var jeg igennem en abort, for var slet ikke klar til at få barn der, var også på p-piller, men nope min krop mente noget andet 😅. I den forbindelse blev jeg bekendt med, at det faktisk er muligt, at have symptomer for at være gravid, uden man er det😬. Jeg siger ikke du ikke er gravid, så bliv ikke lettet. Men altså, du skal lytte til sin krop. Du skal også huske at ens menstruation kan udeblive af andre grunde. Fx. Stress. Hvis du stresser ved tanken om at være gravid, kan det faktisk godt betyde din mens udebliver, ret paradoksalt 🙄. Min anbefaling til dig vil være, at opsøg egen læge og få foretaget en test der. Husk lægen har tavshedspligt. Lægen er den eneste som kan give dig et 100% korrekt svar, og er du gravid, så har du kun 4 uger tilbage nu, før du ikke kan få en lovlig abort. Abort kan man få indtil 12 uger. Er du gravid, og ønsker du en abort, så husk at tal med din kæreste. I sidste ende er det sådan set din beslutning om du vil have barnet, men for jeres egen skyld, så bliv enig. Husk at i binder begge til et barn i 18 år, det lang tid, I skal derfor være sikre på om i vil beholde barnet. Vælger du abort, så få støtte omkring dig. Du må ikke være alene med det. Det hårdt at gå igennem. Da din krop tvinges til at opgive graviditeten. Jeg vil ikke lyve for dig. Det ikke sjovt at få en abort, men det nødvendigt, hvis man ikke ønsker barnet. Tal med en voksen om det, mor, far, klasselærer, vejleder, hvem som helst, gå ikke med det alene. Skjul det hellere ikke for din kæreste.

❤️ Alt held og lykke søde. ❤️

  • A, Pige, 22 år

hej pige på 16
først tror jeg du skal tage en test for at se hvis du er gravid og ta’ så en nogle par dage efter, du skal ikke tage dine p-piller før du ved hvis du er gravid eller ej, siden pillerne kan skade barnet (hvis du nu er gravid). hvis de begge to kommer ud som negative tror jeg ikke du skal tage flere test men hvis en af dem kommer negativ den ene dag og positiv den anden dag skal du nok til lægen eller tage flere test. jeg synes du selv skal vælge hvis du gerne vil snakke om det med din kæreste men hvis du er gravid så sig det til din kæreste.

  • y, Pige, 14 år

Måske skulle du tage en test! Hvis du er gravid, så er det bedst at sige det til din mor og få det tjekket ved lægen. Du kan få barnet fjernet inden uge 12, tror jeg.
Jeg har ikke meget forstand på det, men det er mit forslag.

  • Millie Moo, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat