Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

MINIPILLER OG DEPRESSION

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige 16 år

Det er godt du er opmærksom, og selv tager ansvar for hvad du har det bedst med som prævention. Det er også godt , at du er kommet frem til en løsning, du er glad for. Også selvom din mor havde en anden holdning til det.

Du har nemlig retten til din egen krop, og til  hvad du er komfortabel med. Du er samtidig opmærksom på nogle af de bivirkninger, der kan være ved mini-piller og p-piller, og passer på dig selv i det.

Vi kan ikke rådgive om prævention herinde på BørneTelefonen. Men måske du kan kontakte din læge og fortælle om din bekymring om en mulig depression som bivirkning?

Din læge kan rådgive dig om, hvad du skal være opmærksom på og fortælle dig, hvordan mini-piller adskiller sig fra p-piller.

Hvis ikke du har lyst til at kontakte din læge, vil jeg også henvise dig til Sex og Samfunds præventionsklinik, hvor du gratis og anonymt kan få rådgivning om prævention.

Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe dig til, hvad du kan gøre her fra. Jeg tænker, at det er vigtigt, at du fortsat  mærker efter, hvad der fungerer for dig. Og hvis mini-piller viser sig ikke at være det rigtige for dig, ved både din læge og Sex og Samfund rigtig meget om, hvilker andre muligheder der er.

Mange hilsner

BørneTelefonen

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Hvad er chancen for, jeg er gravid? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

Det kan også være du efterfølgende får tanker som: Hvilken prævention er bedst? Hvordan fortæller jeg det til ham, jeg har været sammen med?

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre børn. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Guide
Er du i tvivl, om du kan være blevet gravid? Klik igennem guiden og få svar på det, du er usikker på.

Kan du være blevet gravid?

Er du bange for, at du kan være blevet gravid? Start med at svare på spørgsmålene. Så har vi nogle forslag til, hvad du kan gøre.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat