Brev

Min fars kæreste fylder for meget i mit liv?

Hej BHB.

 

Mine forældre er skilt og min fars kæreste er hele tiden på besøg. Jeg føler ikke at jeg kan få lov til at være mig selv når hun er der.

Og her i nat hørte jeg dem (min fars kæreste og ham) have sex. Det var mega ubehageligt, og jeg lå bare og græd i smug.

Jeg har en lillebror på 9 år, som lå lige i rummet ved siden af, og jeg håber bare så inderligt for ham at han ikke hørte det…

 

Min fars kæreste har også to børn. En søn på 7 og en datter på 9. Det betyder at hver gang de er der, skal jeg være den store.

Det betyder også at datteren skal sove i min seng, ved siden af mig. Det kan jeg godt have det lidt stramt med, når jeg har kendt hende i 3 mdr og det trods alt er min seng.

 

Mit problem er om jeg kan være bekendt at sige det til min far. Altså at jeg ikke føler der er plads til mig når de er der + at jeg hørte dem i nat?

Hilsen en meget forvirret og ked af det pige på 12 år.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg har os en far der har fået en kæreste og det skete os det der.. jeg sagde det til min far og hab sagde det vil jeg tænke over og nu de kun sammen når jeg Ikke er der

  • Problem, 22 år

Jeg ville ikke sige det direkte men give en masse små hints om hvad du føler til din far

  • Potatopoop, 11 år

Du skal bare sige det han vil sikkert lytte, men denne her sens kæreste er hun kedelig. Jeg kan godt forstå at hvis man høre ens egen far have sex med en anden dame kan man nemt blive ked af det

  • Hjælpe tøzen, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat