Brev

Jeg må ikke se min mor under Corona.

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Du er slet ikke alene om den følelse. Jeg har været skilsmissebarn i mange år, men selvom jeg har det og er blevet myndig, har jeg stadig denne følelse rigtig ofte. Det er ikke nemt når ens forældre er skilt, slet ikke hvis man ikke føler de kan enes eller har et godt forhold til hinanden. Det er rædselsfuldt at stå i som barn. For man elsker jo begge sine forældre og vil gerne se dem begge, men samtidig ikke skuffe den anden forælder. Det lyder ovenikøbet til, der har været nogle ekstra ting, der har gjort det svært for dig, i og med, at din mor har drukket meget og derfor ikke passet ordentlig på dig. Måske er din far ikke skuffet over dig, når du tager hen til din mor, men bekymret for, at der skal ske dig noget, fordi din mor har drukket igen. De fleste forældre elsker deres børn, og det er jeg sikker på dine også gør, men det kan desværre godt føre til, at de tager dumme beslutninger, fordi de ikke vil have, der sker dig noget ondt. Måske ville det hjælpe at tale med din far om det? Forklar ham hvordan du har det, at du føler du skuffer ham, men gerne vil have, at han forstår, at du bare gerne vil se din mor. Faktisk er der mange børn, der oplever at deres forældre drikker for meget, men det føles ikke altid sådan, fordi de færreste fortæller åbent om det. Jeg kan dog fortælle, at jeg har stødt på flere, der har oplevet det. Heldigvis har de fundet hjælp hos forskellige organisationer, som hjælper og støtter børn hvis forældre drikker for meget. Måske du kan undersøge det nærmere på internettet eller spørge en voksen, du stoler på, om de vil hjælpe dig med at finde dem. Her kan du måske få endnu mere hjælp til din situation og finde ud af, at du slet ikke er alene.

  • Pige, Pige, 18 år

Hej pigen på 14 år jeg forstår dig godt men måske kunne du sige til din far hvad du føler om det. men hvis du har svært at sige det til ham så kunne du fx skrive et brev eller SMS og sige det på den måde også kunne dig og din far snakke sammen om det håber jeg kunne hjælpe dig

  • Pigen, Pige, 17 år

hej pige på 14!
jeg er selv skillsmisse barn, og kender følelsen af at skuffe enten mor eller far, når man tager hjem til den anden.
jeg har i mange år ikke følt mig utilpas hos min far,(så du ikke alene om den følelse)
jeg fik også at vide af min far. at jeg ikke måtte se min mor.
men jeg tog en snak med ham, og han indså at det nok var bedst at jeg også så min mor.
fordi sådan trives mennesker bedst, ved at se ens forældre. for ALLE!! har brug for en moder figur og fader rolle.
så nu ser jeg begge mine forældre igen🙂
håber mit svar var til gavn.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat