Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

flytte hjem til min far

hej

 

jeg er en pige på 10 år.

og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre.

 

jeg vil gerne bo hos min far men jeg tåre ikke at sige det til min mor

fordi hun hele tiden bliver sur på mig. og hun hele tiden skifter Kærester.

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej
Mine forældre er os skilt, og har faktisk været det siden jeg var en måned ( er 14 år nu)
Men har os haft det, at jeg ikke vil bo hos min mor på et tidspunkt og omvendt – men har nu meget omvendt, at jeg ikke vil se min far, men vil hellere ikke såre ham.

  • Puttenutten, 14 år

hej jeg er en pige på 15 og kender det godt sådan var det også med mig men jeg kan så ikke bo hos mine forældre jeg boer nemlig i plejefamilie/bedsteforældre men men mor og far har også været meget sur på hinanden hvor jeg sagde de skulle stoppe og de gjorde men hun blev ved med og skifte kæreste og hver gang jeg havde vendt mig til ham var de ikke kærester mere og gjorde mig ked af det men i dag har jeg sådan en dejlig bonusfar

  • haendboldpigen1, 15 år

hej pige.
snak med din far om det og fortæl ham hvorfor. du skal ikke være alene når du fortæller din mor det du kan spørge din far om han vil gå med og evt. være der når du pakker dine ting. hvis du hellre vil det kan du jo også få en bisidder.

  • hejmeddig, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat