Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Fanget i midten….

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det lyder godt nok træls for dig, men jeg tror desværre ikke, at jeg har en løsning. Men jeg vil komme med et par ting, som måske vil kunne hjælpe dig.
Jeg tænker, at du måske kan snakke med din lærer om det.
Du kan måske også skrive et brev til begge dine forældre, hvor du fortæller, hvor meget det påvirker dig.
Jeg ved ikke lige, hvad du ellers kan gøre, men jeg håber at det bliver bedre. For det lyder bestemt ikke rart, du får lige et luft kram herfra.

  • Anonymous, 15 år

Hejsa. Det lyder som om at du virkelig kæmper.
Jeg er ikke selv skilsmissebarn og kan derfor ikke relatere så meget, men måske kan min hjerne arbejde noget klogt frem:)

Du kan snakke med din lære om det, eller hvis du har en skolevejleder kan du måske snakke med ham/hende.

Ellers skal du, selvom det ikke er særlig sjovt, prøve at tage en snak med dine forældre. Du kan måske starte med din mor og fortælle hende hvordan du har det og hvilke følelser du har.

Det er ikke fair at du skal græde dig selv i søvn, så jeg synes at du burde sige noget til dem.

Jeg tror at det med at føle sig fanget i midten er meget normalt, men du skal nok klare det<3

Hvis du er meget i tvivl kan du jo skrive til brevkassen og få svar fra voksne.
Jeg håber at du finder ud af noget, du skal bare blive ved med at tro på dig selv, så skal det hele nok gå. 🙂

  • Anonymous, 13 år

Hej 🙂
Jeg forstår der 100% godt, og du er slet ikke alene med den problematik!!!!
For 1 1/2 år siden blev mine forældre skilt, og min mor talte ikke så pænt om min far. Min mor glemte at tænke på at det gjorde mig ked af det når hun talte grimt om min far. Jeg er så heldig at have et tæt forhold til min mor så jeg nemt kunne fortælle hende hvordan jeg havde det.
Det kan være meget svært at tale med sine forældre om hvad der gør en ked af det. Måske har du en voksen, ud over dine forældre, som du er tryg ved. Det kan fx. være en lærer, din moster, faster en venindes mor, bare en du kan fortælle hvordan du har det. Så kan han/hun måske hjælpe dig med at snakke med din far?
Håber at du finder ud af det!!! og husk du er slet ikke alene, og det er aldrig din skyld!! du er faktisk ret sej at du spørger andre om hjælp, bliv ved med det 😉

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat