Brev

Bo sammen med mor eller far?

Hej jeg er en pige på 14 år

 

Mine forældre er skilt og har altid været det. De blev skilt da jeg endnu ikke var født, så jeg vokset op med det – men der er bare det, at jeg bor/er vokset op med min i Danmark, men min far er amerikaner og bor i USA.

 

Min mor og min far skændtes ofte da jeg var mindre – hvem skulle betale for at jeg kunne besøge min far, hvorfor skulle jeg bo i Danmark, skulle jeg overhovedet se min far. Det hele var bare kaotisk og jeg var så lille at jeg ikke rigtig forstod det.

 

Men da jeg så var ca. 7 kom min far og papmor på besøg – jeg anede faktisk ikke at min far var blevet gift. Jeg vidste heller ikke at min papmor var gravid, og at jeg skulle have en søster.

Den slags burde man jo vide – lige siden har der været lignende problemer. Min far var flyttet, og jeg anede det ikke, før jeg skulle rejse derhen (alene da min mor ikke havde tid).

 

Samtidig er min mor næsten aldrig hjemme – hun arbejder næsten altid også om natten, og jeg sover alene i hvert fald en gang om ugen.

Min mor har også haft flere kærester, og jeg gider hende faktisk ikke rigtig mere.
Jeg rejser nu hen til min far mindst en gang om året, og jeg elsker det hver gang. Jeg føler mig altid ekstra tryg og velkommen.

 

Jeg har længe tænkt på hvordan det ville være at bo der – og det tror jeg ville være dejligt. Det er en meget stor beslutning, da det er et helt andet land osv. Men alt det har jeg tænkt på, og jeg vil virkelig gerne flytte – mit problem er bare min mor. Jeg aner ikke, hvordan jeg skal fortælle hende det. Hun vil uden tvivl blive rasende, og jeg ved ikke om hun overhovedet vil give lov.

 

Jeg gider virkelig ikke at bo sammen med min mor mere. Det hele er så hektisk og strengt.

Men jeg aner virkelig ikke hvordan, eller om jeg overhovedet skal fortælle hende, at jeg vil foretrække at bo sammen med min far frem for hende?

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Du kan sige til din mor, at du vil tage et år til USA og læse ( studere, gå i skole eller lign.). Imens du studerer, læser eller går i skole, kan du bo hos din far. Efter det år er gået, kan du bestemme dig for, om du har det bedst i USA hos din far, eller om du alligevel er mere til at være herhjemme. Jeg vil anbefale dig at gøre det lige fjer 9.klasse. Altså efter folkeskolen og inden gymnasiet/ andet ungdomsuddannelse

  • Lilo, 15 år

Kære pige på 14 år.
Jeg kan godt se dit dilemma her. Det lyder som om, du har et godt forhold til din far, selvom han bor meget langt væk. Hvis du har det sådan, at du gerne vil bo sammen med din far ovre i USA, er det det du skal gøre. Du skal forklare din mor stille og roligt, at du gerne vil prøve at bo i USA. Du skal huske at nævne, at du vil besøge hende osv.
Jeg synes, du skal tage fat i din far og fortælle, hvad du tænker, og dine tanker om, at du gerne vil flytte over til ham. Jeg er sikker på, at han vil blive så glad, og han vil gerne hjælpe dig.
Det lyder også som om, din mor har meget travlt i hverdagen, og derfor ikke er særlig tit hjemme om aftenen.
Til at starte med synes jeg, du som sagt skal tage din far med ind i det, og så derefter tage en stille og rolig snak med din mor om det. Prøv at lade vær med at komme op i det høje toneleje. Start med at sige, at I lige skal snakke om noget, men at det ikke skal ende med råberi.
Jeg håber, du finder ud af det.

  • Vær dig selv, 16 år

Jeg synes det er rigtig dejligt at du tør at skrive her ind. Sådan som du skriver forklarer du at du bedst kan med din far, det kan være en mulighed at komme til USA og bo og opleve noget andet og samtidig være tryg og glad heletiden. Jeg synes personligt at du skulle flytte hjem til din far nu da du har det bedst der føl dit hjerte og gør hvad det siger

  • Anonymous, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat