Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner sure på mig

Hele sommerferien var jeg sammen

med mine bedste venner

og nu hvor skole er startet

ignore de mig og vær gang jeg spørger

om vi godt kan være sammen

tager de et screenshot

og siger at de ikke kan

og så når jeg kigger på deres historie

er de sammen uden mig.

Ved ikke hvad jeg har gjort..

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejj!

Syndes du skal starte med at spørge dem i person, hvad du har gjordt. Hvis det ikke hjælper, så prøv at tal med dine forældre eller lære om det. For det er jo ikke okay at de ignorere dig, uden du selv ved hvad du har gjordt.

<3

  • Pige der vil prøve at hjælpe, Pige, 14 år

hej pige på 12
jeg forstår virkelig godt hvorfor du bliver ked af det når dine venner ignorer dig og siger de ikke kan være sammen og du så kan se på deres historie at de er sammen uden dig og det kan virkelig gå en på hvis man ikke ved hvad man har gjort jeg synes du først skal prøve at spørge hvad der er grundet til de opfører sig som de gør prøv at sige hvad du føler i stedt for at bare sige at de ignorer dig og ikke gider være sammen med dig for hvis de ikke føler at de er sådan kan det også i nogen tilfælde gøre det værre hvis dine venner nægter at tale til dig så tag fat i en voksen enten din mor eller far som måske kan hjælpe med at skrive til dine venner forælder at du bliver ignoreret og de ikke gider at være sammen med dig og du ikke ve hvorfor men det gør dig ked af det eller en lærer som kan tage en snak med jer enten sammen eller hver for sig da det nogen gange kan være nemmer hver for sig hvis du ikke har lyst til at bringe voksne ind lige med det samme kan du også skrive et brev til dem (i en venlige tone) hvor du skriver hvad du føler og du gerne vil vide hvad du har gjort så du kan rette op på det og lade vær med at gøre det igen (hvis det er noget du kan lave om på) og hvis de bliver sur hvis du blander en voksen ind i det er de ikke værdige til dig

  • mig, Pige, 19 år

hej godt du skriver du skal bare lade dem være for hvis de var rigtige venner ville de ikke behandle dig sådan de fortjener ikke dit selvskab du skal bare glemme dem og finde nogle andre venner(:

  • jd, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat