Brev

Vennegruppen

Hej bb

Jeg har allerede skrevet det her brev men vil gerne have råd fra andre børn håber i forstår

jeg tror min klasse hader mig de leder konstant efter fejl jeg laver og prøver at få mig i problemer og tror de ved hvad jeg vil gøre hvis vi leger en leg og jeg så tager nogen og den nogen så tager med mig så tror de at jeg bare sætter mig ned og slapper af

Jeg er heller ik med til noget udenfor skolen og bliver kun inviteret til fødseldage og klassearrengemanter ( som heller ik ligefrem går godt)

jeg vil ik være populær jeg ønsker kun og være i en vennegruppe som der er en som jeg vildt gerne vil være med i men… der er en leder 2 leder og den ene kan ik lide mig det tror efter hun har bagtalt mig så mange gange den anden er den eneste ven jeg har i klassen han er sød men også konfliktsky og jeg har rigelige

Resten er 3 drenge den enes far er rig så blærer sig tit og siger ting som at han ikke spiller gratis lorte spil og den anden siger eller gør aldrig noget og den sidste er ny og de tog ham ind med åbne arme hvilket gjorde mig ked af det efter så lang tid med at prøve

Jeg har snakket og flere gange med en lærer og klassen men det virker ik

Hjælp de den eneste gruppe i klassen jeg har en chance og vil være i

De har også deres egen gruppe chat på snap men hvis jeg spørger snakker de uden om

Dreng, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hej dreng på 13 år.
Jeg har gennem hele mit liv haft det på samme måde som du har lige nu. Det bedste du kan gøre er at sige det til dine forældre, så de kan gøre noget ved det. Første gang jeg sagde det til mine forældre prøvede de at tage en snak med lærerne om hvordan de kunne gøre det bedre. Da det ikke blev bedre prøvede de at snakke med rektor for at få mig over i en ny klasse. Det virkede, og nu har jeg det godt. Det du ikke må gøre er at trække dig ind i dig selv. Lov mig det. Det er for dit eget bedste.
Held og lykke fra en pige på 14 år.

  • Anonym, Pige, 14 år

Tak for dit råd men jeg går på en så lille skole at vi kun har en klasse Per klassetrin
😕

  • Anonym, Pige, 13 år

For mig at se virker det som om du har gjort rigtig meget for at være venner med dem. Hvis du ikke allerede har gjort det kunne du prøve bare at sætte dig ned sammen med dem, bare at være der, hvis de giver dig negativ opmærksom kan du forsøge dig med humor, altså at lave lidt sjov med det som fx. “hvad fanden laver du her?”, “det ved jeg ærlig talt ikke troede det var…..” eller “jeg ved det jeg, jeg ved det menneskeheden er et mysterium, men nu er vi her.”

Håber det kunne hjælpe dig.

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Ensomhed Andre der hjælper

Anonym rådgivning i din kommune

Alle kommuner tilbyder åben, anonym rådgivning for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat