Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg stoler ikke på nogen undtagl mig selv

Det skete et par månedersiden

hvor jeg fortalte en kæmpe hemmelighed som jeg nu fortryder

og et par dage efter vidste hele min klasse det.

Men det er nogle månedersiden nu

og de har næsten glemt det

men jeg stoler ikke på nogen nu

og jeg vil virkelig gerne sige mine meninger

men jeg er bange for at de bliver sagt ud

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Tag fat i dem der spreder det og fortæl dem hvorfor de gør det og det er godt at kunne fortælle sine hemmeligheder til nogen men ikke nødvendigt hvis de ikke er til at stole på

  • Andreas, Dreng, 14 år

Hej

Det handler om at springe ud i det, det er fedt med en der tør at fortælle hvad de synes så det er det du skal gøre. Bare fortæl dem din mening og så må folk gøre hvad de vil med det.

  • Jbxx, Pige, 14 år

Hej det kender jeg ikke alle er til at stole på så man må lærer af sine fejl og øve sig i at kunne se hvem man kan stole på jeg har selv svært ved at stole på folk selv mine forældre stoler jeg ikke på håber du finder ud af det og man behøver ikke at stole blindt på folk det er godt at tænke samtidigt

  • M, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat