Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Det kunne ærligt være mig der havde skrevet det der🤍 jeg har det på præcis samme måde og har altid tænkt at jeg var bagud eller at jeg aldrig ville få nogen venner. I skolen får jeg ikke rigtig de tætte venner, for der er ingen der har de samme interesser som mig. Det kan jo godt få en til at føle det er håbløst, men så begyndte jeg i en bogklub her for noget tid siden (hvilket var virkelig grænseoverskridende men det hele værd) Hvir jeg kan snakke i timevis med folk om de bøger vi har læst. Folk er så anderledes end i skolen og virkelig søde der, og det er meget nemmere at være social med dem. Jeg ved jo ikke om du læser eller elsker fodbold eller noget, men tag chancen og start i en eller anden klub. Det kan føles helt overdrevet grænseoverskridende og ubehageligt, men jeg lover dig, det værste, der kan ske, er at du melder dig ud igen. Og hvis der er nogen der fravælger dig på baggrund af dit udseende, så er de ikke værd at være venner med. Verden er kæmpestor, og jeg kan garantere dig for, at der er nogen derude der vil elske dig for præcis den du der.

  • en person:), 14 år

Hej, pige på 15.

Jeg kan godt forstå at du føler dig lidt udenfor og ensom. Du siger du snart bliver 16, så jeg går ud fra at du går i 8’ende eller 9’ende klasse? Din tid i folkeskolen er snart slut, så i stedet for at fokusere på de venner i klassen du ikke har, så koncentrer dig om de venner og bekendtskaber du kommer til at få i det næste kapitel af dit liv. Lige nu synes jeg bare du skal prioritere at få afsluttet skolen.

Du nævner også at du har nogle problemer med angst og at du er føler dig lidt begrænset af din vægt, forstår jeg det rigtigt? Det er måske et godt tidspunkt i dit liv at begynde på at arbejde på dig selv og dit mentale helbred? Du kunne måske starte i fitness, eller snakke med en professionel om din angst? Det er det bedste du kan gøre for dig selv, og jo tidligere du starter jo bedre.

Min storesøster havde rigtig mange problemer med sit selvværd og sin vægt da hun var på din alder. Det påvirkede hende i mange år og holdte hende tilbage. Det ønsker jeg ikke skal ske for dig, så overvej om det ikke er en god ide at gøre noget godt for dig selv. Undersøg om der er noget fitness du kan starte til, eller om du kan snakke med en professionel om din angst.

Jeg lover dit at næste kapitel af dit liv nok skal blive bedre.
Mvh

  • Michael, Dreng, 18 år

Det bedste jeg tænker er måske at flytte skole.
Vis du føler dig udenfor kan det være d har brug for en frisk?
Det er min bedste mulighed❤️

  • Hilsen, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat