Brev

Ingen venner

Hej, jeg er en pige på 14 og går i 8. klasse.

Jeg har ingen venner i min klasse, og jeg føler mig rigtig ensom.

Men det vil jeg gerne lave om på.

Så defor vil jeg gerne spørge nogle andre børn om,

hvordan de har fået venner.

Kh pigen-som-ikke-har-nogle-venner

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej!

Jeg kender det godt, nogle gange kan det godt være svært at få venner, men ja, et tip der hjalp mig en del, var bare at snakke med dem om dem. Det lyder lidt trist, men det virker, siden folk elsker at snakke om sig selv.
Bare spørg om hvad de har lavet i weekenden, deres hobbies, osv. og derfra kan man langsomt forme et venskab med dem! det er ihvertfald et af de tips der hjalp mig, håber det også kan hjælpe dig <3

  • L, Pige, 13 år

Hej pige på 14 år. Jeg synes at det er sejt at du vil prøve at lave om på det med at du ingen venner har. Det er godt. Men først skal du vide, hvis du vil have venner så skal du tage intiativ og jeg ved at det er svært da jeg har selv stået i lignede situation. Så derfor synes jeg at du skal over til den vennegruppe i klassen som minder mest om din personlighed eller bare nogen du synes er søde. Når du har gjort det så begynd at snakke til dem sådan fx fortælle noget sjovt om hvad du lavede i weekenden eller bare noget som kunne være interesant at høre om dig. Så efter det vil du måske tænke om en af de piger hende der vil jeg gerne blive bedre venner med. Og så spørger du hende, hey vil du hænge ud efter skole. Det kan være nede i byen eller hjem hos dig eller hende du vil hænge ud med. Det er så din chance til at vise at du er spændende og hvis du har en sjov hobby så fortæl om det eller måske tag en snak om hvem i kan lide af drengene i klassen?? Jeg tror at det vil være en god start. Det er måske sværere end det lyder men jeg er sikker på at du vil klare det, og husk bare at være åben og være dig selv, det er det vigtigste. Bare vær dig selv❤️ Held og Lykke
Hilsen, pige på 17 år

  • Brugernavn, Pige, 17 år

Hej hvis jeg var dig ville jeg nok prøve bare at være mig selv. Du kan også gå over og spører en af dem fra din klasse om de vil være sammen i frikvateret eller efter skole

  • Hilsen pigen der gerne vil hjælpe, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat