Brev

Ingen fester, ingen venner

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg kan nogle gange godt have det ligesom dig så det er slet ikke unormalt, først og fremmest bare fordi du ikke tager fester betyder det ikke at du på nogen måde er dårligere end de andre.

Nej det er ikke unormalt ikke at være til fester i din alder du skal bare tage det stille og roligt du har masse år til at feste i fremtiden (hvis du har lyst).

Jeg skal også på gymnasiet næste år og jeg glæder mig som sindsyg til at møde en hel masse nye mennesker, da jeg ikke er særlig glad for min klasse heller.

Håber mine stavefejl ikke har ødelagt mine råd, held og lykke i fremtiden

  • Nicklas, Dreng, 16 år

Jeg er også en pige på 15, der aldrig har været til fest eller drukket. Næste år skal jeg også på gymnasiet hvor jeg ikke kender nogen som helst. Så du er langt fra den eneste! 😊 Jeg har ikke så mange råd til dig, men en god ide er værtfald at være åben for nye venner og for nye oplevelser 😊 Mvh. Pigen der har det på samme måde 😉

  • Maria, Pige, 21 år

Det skal du ikkevære ked af. Er en pige på snart 15 år, of har heller aldrig været til en fest. – er blevet mobbet altid. Men du skal ikke være bange for folk ikke vil kunne lide dig, det vil de, lover jeg dig de vil.

Du skal bare ikke tænke så meget over tingene, og bare lad ting ske uden du tænker over det.

Håber det hjalp dig lidt.

  • Sofie, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om hvordan du kommer ud af ensomhed

Føler du dig ensom eller udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste, der er nemlig mange unge, der oplever ensomhed. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget, er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at være ensom og omvendt kan man godt have mange venner og stadig føle sig ensom.

Hvis du er ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret med til fester? Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker min billeder på Instagram? Hvorfor snapper dem fra klassen aldrig til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor er jeg ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Heldigvis er der mange ting, du kan gøre. Her kan du få forskellige gode råd til, hvordan du kommer ud af ensomhed og få tips til, hvordan du kan få venner. Du kan også læse andre børns breve og se hvilke svar, de har fået fra BørneTelefonen.

Ensomhed Andre der hjælper

Headspace

Du kan både ringe og skrive til Headspace, og de har også afdelinger i hele landet, hvor du kan komme ind og tale med en rådgiver.

Læs mere

Studenterrådgivningen

Gratis rådgivning til studerende på de videregående uddannelser, der oplever psykiske eller sociale problemer. F.eks. stress, eksamensangst, depression, ensomhed mm.

Læs mere

Ventilen

Er du ensom og har brug for at mødes med andre børn og unge i samme situation?

Læs mere