Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvem er jeg

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hey søde.
Kender det godt, at undertrykke sig selv foran andre. Det er en utrolig dårlig vane.
Jeg kan godt forstå hvis du ikke har lyst til at snakke med nogen om alle disse ting du skriver, men jeg syntes helt ærligt at det er det bedste du kan gøre.

Sidste år var jeg venner med en pige, meget ligesom hende den populære pige du kender.
Være gang jeg var sammen med hende begynde jeg at undtrykke mig slev, gøre grin med mig slev osv, du ved hvad jeg mener. Så kom der et kæmpe skænderi omkring en eller åndsvag fyr hun kunne lide.
Hun talte ikke til mig i flere måneder. Jeg opførte mig som en kæmpe push over og blev ved med at spørge om at mødes og blive venner igen.
Vi er ikke så tætte mere, jeg har fået mere selvværd og har det generakt bedre i min vennegruppe.

Du burde kappe bånede med de mennesker der gør dig utrykke og får dig til at sige dumme til omkring dig slev. Det er måske svært først, hende pigen jeg kender er stadig ubehalig engang i mellem, men så er det heldigt jeg (måske også dig) er færdig med folkeskole snart/nu ikke :))

Arbejd på at elske dig selv mere, og ikke tale dig selv ned. Snak ikke med de toxic mennesker.
I forhold til det med din mor, så tal gerne med nogen irl (i virkeligheden) eller en anden der kan hjælpe.
Du må ikke midste dig selv, vel <33

  • Anonym, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat