Brev

Føler mig ikke velkommen

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej du.
Det at passe ind i en klasse kan være rigtigt svært pga. der er så mange forskellige personligheder. Men tænk på at du går i 9. Klasse nu, du kommer snart i en ny klasse med nye mennesker som måske har nogle af de samme egenskaber som dig.
Men jeg syntes ikke du skal ændre dig selv for at passe ind. Vær dig selv, og hvis andre ikke kan acceptere det, jamen så er det deres valg.
Jeg kan godt forstå at det er hårdt at ikke være en del af et fællesskab, men du skal ikke lade det trække dig ned, brug alle dine op- og nedgange til at gøre dig stærkere.

Jeg håber du kan bruge svaret
KH
A

  • A, Pige, 19 år

Hej, pige på 15.

Det lyder som om at du har haft nogle tarvelige år i folkeskolen. Det kan være rigtig svært at finde ud af hvilken gruppe man passer ind i, det tror jeg er noget alle kæmper med. Jeg synes egentligt ikke at du skal ændre på dig selv, din personlighed eller din tøjstil, du skal have det godt med at være den person, som du er, ligemeget hvad de andre synes. Nu skal du heldigvis snart i gymnasiet, hvis det er det, du vil, og det giver dig en mulighed for at opdage dig selv på ny, finde ud af hvem du gerne vil være og hvor du passer ind. Der er helt sikkert andre i klassen som også føler sig udenfor, eller som er lidt anerledes end de andre, var det mon ikke en god ide at række ud til dem? De kunne helt sikkert også godt bruge en ven.

Når du oplever at blive mobbet, så er det vigtigt at du siger fra. Det er ikke altid at det hjælper, men én ting der helt sikkert hjælper, er at selvom at de måske siger eller gør ting, som går dig på, så må du for alt i verden ikke lade dem se, at de kan påvirke dig, det er nemlig det, de prøver på, og hvis de kan se at det virker, så fortsætter de.
Ignorer dem, lad som om at du er ligeglad.

Jeg kan fortælle dig en historie om en dreng i min klasse, så godt som jeg nu husker den. Han hedder Nicklas, og han blev mobbet og holdt udenfor mere eller mindre hver dag. Han prøvede på at passe ind sammen med de “populære drenge”, ved at gøre som de gjorde, klæde sig som de gjorde, men det virkede ikke. Hver dag slog de ham, gav ham ‘lammere’, skubbede ham og hånede ham. Han begyndte at slå tilbage, han stoppede med at finde sig i det og han gjorde modstand. Han viste dem, at han ikke var et let offer. Jeg ved ikke hvor længe der gik, men langsomt begyndte de at lade ham være. Han blev aldrig helt en del af den “populære gruppe”, men hele klassens attitude begyndte at ændre sig, og han blev en del af den, og ingen mobbede ham mere.

Du skal nok klare dig, folkeskolen er hård og forvirrende for alle. Fokusër på fremtiden, på den person du gerne vil være i 10’ende eller i gymnasiet, prøv at skab en positiv stemning i den nye klasse, et samvær, så ingen mobber. Brug dine erfaringer fra folkeskolen til at forme miljøet i klassen.

  • Michael, Dreng, 18 år

Prøv at starte på efterskole, det hjælper nok. Især hvis du ikke vælger BGI eller en anden stor efterskole.

  • mie, Dreng, 23 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat