Brev

Ensomt enebarn

Hej jeg er en pige på 12 år.

Jeg er enebarn

og min mor kan ik få børn

og min far er for gammel til det.

Mit højeste ønske er at få en bror/søster!

Jeg føler der mangler en halvdel af mig

fordi jeg er enebarn.

Jeg savner at dele mine tænker med en.

Jeg bliver ked af det når nogle snakker

om deres søster/bror.

Det er kun en anden i min klasse

der er enebarn men hans forældre er i 20’erne

og han er en dreng

som ikke tænker super meget over det.

Jeg har ikke snakket med nogle om det

kun lidt mine forældre.

Jeg savner på en eller anden måde

den der beskyttelse

som om jeg skal beskytte en søsken jeg ik har!

Min forældre var skilt en gang

men de er det ikke mere.

Det var en overraskende god tid i bort set fra nu.

Jeg græder hver dag i smu.

Jeg håber at nogle skrive

jeg håber også på et råd eller noget.

Dengang mine forældre var skilt

havde jeg nogle store papsøskende

som beskyttet mig

og jeg tror også det er derfor

at jeg er så ked af det.

Jeg har masser af venner

men jeg har ik det vigtigste…… en søskende…

Jeg græder lige så snart jeg er alene

men ALDRIG når der er andre.

Det er ligesom jeg har en maske for mit hoved

der gør at jeg ikke kan være mig selv.

Håber også der er nogle

der vil svare vis de selv har det sådan.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej med dig er ikke selv enebarn men kender godt det med at være ensom selv om man har venner mit råd er at du kan prøve at finde en ven som du stoller på som du så kan være sammen med og snakke med om dine følelser og vis den dreng der også selv er enebarn ikke er mega irreterende kan du prøve at snakke lidt med ham om det men i ser prøv at find en ven du kan snakke med om det. Håber mit svar kunne hjælpe Kh Mille

  • Mille, Pige, 15 år

Hej

Kan sagtens forstå du er ked af ikke at have en bror eller søster. Jeg er selv enebarn og hader det. Og bliver også misundelig når jeg er hjemme ved min bedste veninde, fordi hun har verdens sødeste storebror. Og jeg ville ønske det var mig der havde et søskende forhold som deres. Men prøv at snak med nogen om det. Og som du siger er det svært at få en venskab til at være ligesom et søskende forhold. Men venner gør alligevel en stor forskel. Jeg har fx min fætter der på mange måder er en bror for mig selvom vi kun ses en gang om måneden cirka.

  • Anonym, Pige, 15 år

Heeeej

Jeg kan godt forstå dig. Måske kunne du snakke med din mor og far om at adoptere en lillesøster / lillebror

Nu kender jeg jo ikke dine Forældre men det kunne jo være en mulighed der er jo så mange børn som slet ikke har nogen forældre.

Men hved det ikke det er det bedste tip jeg kan komme med<3 hilsen mig ❤️

  • Vigga pigen, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat