Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom?

Jeg føler mig tit ensom,

men jeg har venner.

Jeg har en henne gruppe i skolen som jeg titi er sammen med,

men jeg føler tit jeg ikke kan snakke med dem

eller vi ikke rigtigt er venner.

Jeg har også en god ven jeg har kendt længe,

men jeg føler de ikke kan lide mig mere.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 14
Det hele skal nok gå!!❤️❤️❤️
Du kunne måske spørge dine venner om der er sket i noget mellem jer, også tal med dem om det;)

Du kunne måske også bare sige det til dine forældre, lærer eller søskende!!:)

Jeg håber det hele bliver bedre, og ønsker det bedste for dig!!
Kh mig:)❤️❤️❤️

  • Den hjælpsomme pige, Pige, 12 år

Jeg har også altid følt mig lidt ensom med mine venner, men mine to brødre har altid været der for mig ligemeget hvad. Måske du kunne snakke med din søskende hvis du har en. Det er ihvertfald nogle lette tætte venner

  • Anonym, Pige, 14 år

Hej pige på 14
På et tidspunkt blev jeg rigtig fjern med mine tætteste venner. (men det skal siges at det var mig der trak sig væk fra venskabet.)
Grunden til jeg havde trukket mig væk var fordi jeg simpelthen ikke kunne klare, eller overskue at være sammen med mennesker i det hele taget. Altså det var ikke på grund af mine venner.
Måske har dine venner bare brug for noget ekstra kærlighed og omsorg, eller måske har de brug for at være alene.
Det kan du kun finde ud af, ved at spørge.
Så jeg synes du burde tale med dem, og spørge om de har brug for lidt luft, eller om de trænger til en stor krammer🥰🥰

Held og lykke🤩
Kh ✨En mystisk person✨

Ps: Du skal bare vide, at hvis de siger de har brug for luft, er det IKKE din skyld. De har nok bare brug for noget tid til at tænke.

  • ✨En mystisk person ✨, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat