Brev

Alene til nytårs aften som 14 årig

Hej jeg er en pige på 14 år

og skal ikke noget til nytårs aften.

Er det okay at være alene

og bare sammen med ens familie.

Mine venner er sammen i små grupper

og har spurgt om jeg måtte være med

men de sagde nej.

Og alle har noget at lave undtagen mig.

Ville bare høre

om der var andre på min alder

der havde de sådan

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

hej xx
jeg er en 14 årig dreng som normalt aldrig laver noget nytårsaften men i år var sammen med 2 gutter men kender godt den følelse du ytre dig omkring og vil egentlig bare sige det er helt okay at være alene intet shame i det men måske ska du finde nye venner hvis de ik er gode for dig

  • den unge midtjyde, Dreng, 14 år

Det er ikke okay at dem fra din klasse ikke vil være sammen med dig nytårsaften. Men når de er sådan er det vel bedst du ikke er sammen med dem for hvad skal du da bruge dem til?

Jeg var bare sammen med mine forældre, mine to lillesøstre og min moster og hendes man:)

  • Anonym, Dreng, 16 år

14 år og sammen med min familie og nogle familievenner. Helt normalt 😉

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat