Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Præsentationsangst/presset

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa. Jeg spiller selv på et instrument, og har en rigtig dygtig musiklærer. Jeg er heller ikke vild med at optræde/give koncerter, og er også mega nervøs når jeg skal. Det plejer at hjælpe med mig at tænke positive ting, og trække vejret stille og rogeligt. Håber det hjalp lidt
Du skal sku nok klare det 😉

  • Musik elskeren, der forsøger at hjælpe, Dreng, 21 år

Du siger selv, at det er problematisk at være musiker og samtidig have præstationsangst. Det kan jeg uden tvivl leve mig ind i. Det må være dybt ubehageligt, at der er så meget nervøsitet blandet med det man elsker og er god til at lave. Men jeg kan fortælle, at du ABSOLUT ikke er den eneste, der har det på den måde. Folk er så forskellige, nogen elsker at optræde og være på, andre kan simpelthen ikke fordrage det og bliver rigtig nervøse, og jeg er uden tvivl det sidste ligesom dig. Jeg ved ikke hvordan det fungerer på en musikefterskole, men jeg tænker, at musik ikke nødvendigvis behøver at inkludere publikum. Måske kan du få lov til at spille musik på andre måder, og hvis du taler med dine lærere om det, kan du måske få lov at undgå de situationer, som er aller sværest. Der er også den mulighed, som er rigtig svær, at du virkelig prøver at arbejde med din præstationsangst. Jeg turde eksempelvis ikke række hånden op i hele min folkeskoletid, men da jeg kom i gymnasiet tvang jeg simpelthen mig selv til at gøre det. Og selvom det ofte var meget angstprovokerende, så gav det sådan en lettelse, stolthed og glæde hver gang jeg overvandt det og havde en succesoplevelse. Jeg tænker, at du fortjener at opleve det samme. Hvis du er rigtig glad for musik og god til det, så skal du have lov at få ros og anerkendelse for det, og andre mennesker skal have lov at se dit talent. Du kan evt. tale med en professionel om det og få nogle gode råd og øvelser, du kan lave. Du siger også, at du føler der er store forventinger til dig. Det forstår jeg godt kan lægge et ekstra pres på dig. Men prøv altid at huske på hvorfor du spiller musik. Jeg tænker helt klart, at du er startet på en musikefterskole, fordi du er vild med det, og den glæde til musikken må aldrig overdøves af indbildningen om, at du ikke må lave fejl. Alle der har et stort talent inde for noget og er kommet langt med det, er folk som er blevet ved med at øve sig og har fejlet en masse gange for derefter at blive bedre og bedre. Alting er en proces og fejl er en uundgåelig del af det at blive bedre til noget. Til sidst vil jeg sige, at det lyder så dejligt, at du er glad for at gå på skolen. Det er en kæmpe gave at være glad for sin hverdag, og sådan et år kan give så meget af oplevelser, læring og udvikling, som man aldrig nogensinde mister igen. Så nyd, at du er landet det rette sted og brug den glæde til at overkomme din præstationsangst.

  • Pige, Pige, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat