Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole og overvægtig

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Uhh kan godt forstå det kan være en mavepuster!

For at få det på det rene, det ikke alle der tager på når man er på efterskole. Nogen tager på, andre taber sig og de tredje holder ca. deres vægt.

Nu ved jeg ikke hvilken slags efterskole det er, om det er idrætsefterskole, musikefterskole eller noget helt tredje du skal gå på. Hvis det på en idrætsefterskole, vil jeg tro de fleste enden taber sig eller holder sin vægt ca. Og ikke tager meget på, selvom man spiser meget usundt – Går selv på en idrætsefterskole, og der har jeg kun hørt folk tabe sig eller holde sin vægt. Men har også hørt mange på musikefterskoler osv, ikke har taget på.

Tror virkelig også det handler om, at tænke på både have sunde og usunde snacks på værelset. Det okay også have dage, hvor det kun er usunde snacks. Og måske nogle dage efter knap så mange usunde snacks, men mere sunde snacks

Udover det køb ind til at kunne have snacks på værelset 1-2 uger, hvor halvdelen er sunde snacks og halvdelen usunde. For typisk når man har ting på sit værelset, får man ikke så meget træng til komme i Brugsen for at købe ting ind. Hvor det typisk ender med næsten kun usunde snacks man køber – Det har jeg selv opdaget, hvis jeg har snacks nok på mit værelse. Får jeg heller ikke en træng til at komme i Brugsen, hvor det tit ender med usunde ting.

Du kan jo eventuel tage snakken med din k-lærer, når du får af vide hvem det er . Så han/hun kan måske hjælpe dig med det. Samt tage snakken med dine forældre, at du er bange for at tage på så kan de også hjælpe dig.

Håber det hjalp en smule – held og lykke <33
Kh C

  • Fra C, Pige, 16 år

Jeg tror det mest sandsynlige er at du taber dig eller holder vægten.
Typisk er man jo med til alle mulige aktiviteter, så der får man motion.
Maden bliver lavet af køkkenet, så den er god og sund, og så er det bare appetitten der bestemmer hvor meget af det man spiser.
Held og lykke!

  • Mig, Dreng, 23 år

Hej,
det kommer vist også an på, hvor stærk du er til at stå ved dig selv. Dine egne beslutninger er afgørende for, hvordan du handler.
Gode alternative som frugt og nødder hjælper i hvert fald på min trang til sukkerholdelige fødevarer.
Fx så hjælper vand 30 minutter, inden man spiser fx pizza en del, da maven allerede bliver fyldt lidt op. Du vil derfor opleve en mæthedsfornemmelse og vil dermed ikke overspise meget, fordi du er blevet mæt.
Husk at fødevarer ikke i sig selv er usunde. Det er, hvor meget der indtages af den bestemte fødevarer, der er afgørende.
Håber det hjalp!!! 🙂
Mvh 1_zip

  • 1_zip, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat