Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Efterskole ensom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Du kunne finde nogle andre end lige præcis dem du normalt søger og se om der er andre med de samme interesser som dig. Eller snak med nogle du stoler på om det og få gode råd fra dem
Håber det hjalp lidt

  • Girl power, 11 år

Du kunne snakke med en eller flere af dine roommates (hvis du har nogen😬) og så fortæl dem hvordan du har det og måske bare prøve at være mere sammen med dem.
Jeg er rimelig sikker på de også vil begynde at tænke mere på om du så er med i snakken eller hvad i nu laver…

Ellers hvis det ikke virker kan du måske prøve at snakke med en voksen på efterskolen om at du føler dig lidt udenfor fælleskabet.

Og hvis det så heller ikke virker synes jeg du skal tage chancen og skifte skole! Jeg kan godt forstå du bange for at det samme vil ske på den nye men det der altså meget lille sandsynlighed for og i det mindste vil du have givet det et forsøg.
Håber du finder ud af det❤️

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej søde,
Da jeg begyndte på efterskole var det også vildt hårdt og jeg forstår godt dit problem, det er nemlig mega ubehageligt at stå i en situation hvor man føler sig ensom.

Jeg synes du skal prøve at snakke med din roomie om hvordan i måske kan forbedre jeres venskab og om hvordan du har det. Eller måske bare foreslå at I laver noget sammen som roomies (film, spille, lave negle) et eller andet som du er komfortable med/godt kan lide at lave.

Jeg ved ikke om du har/kan snakke med din kontaktlærer om hvordan du har det. Og prøve at starte en samtale med en du sidder ved siden af til middag eller måske en fra dit linjefag så du i det mindste har en at snakke med.
Jeg tror det vil være nemmere ligesom at starte lidt småt ud og så bevæge dig ud til andre grupper når du lærer nogle lidt bedre at kende.

Håber virkelig at jeg kunne hjælpe 🙂

  • L, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Efterskole Hvordan får man nye venner?

Skal du snart starte på efterskole? Eller går du måske allerede på en?

Efterskole kan være en helt særlig oplevelse, hvor man får nye venner og særlige oplevelser. Det kan også være, at man oplever nye slags udfordringer.

Overvejer du efterskole, har du måske tanker som: Er efterskole det rigtige for mig? Hvordan betaler man for efterskole?  Hvordan får man venner? Hvad gør man ved hjemve? Eller skal jeg slå op med min kæreste, fordi jeg starter på efterskole?

Få gode råd og vejledning til efterskole inde på vores temaside her.

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat