Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ordblind eller ikke

Kære venner

for nået tid siden gik jeg til ex dansk

og det bliv jeg drillet for og nu har ham (min lære)

tilbud mig en ordblinds test ( fordi min mor er ordblind)

og jeg er MEGA Stresset på det seneste iser i skolen

jeg er også bange for at blive drillet med det hvis jeg er

tak på forhånd

Pige, 10 år
Svar fra andre

Børn

Hej søde ven!

Jeg forstår godt at det kan være svært at skulle “stemple sig selv” som ordblind, men det positive er at du får masser at hjælpemidler tilbudt og ekstra tid til prøver osv. hvis du er ordblind. Jeg kender flere ordblinde som er kommet rigtig langt med de hjælpemidler man får tilbudt.

Desuden er det din klasse der er umodne hvis de driller dig med noget du ikke har nogen kontrol over. Der er mange mennesker der er ordblinde eller bare har svært ved at læse men de færreste bliver holdt tilbage af det.

De bedste hilsner!

  • Pige 18, Pige, 18 år

Hej søde,
Jeg føler med dig, det at være ordblind I din alder kan godt være hårdt. Men i stedet for at se det som en svaghed, så se det som en mulighed. Vær åben omkring det og sig “Ja jeg er ordblind, men til gengæld er jeg dygtig til det her….”

Ordblinde er rigtig god til, at tag ny viden til sig. De er dygtige holdkammerater, gode til samarbejde, og tendens til at udvikle en evne for meget de rigtig godt kan lide.

Generelt elsker ordblinde at læse, og der findes mange hjælpemidler, og endda efterskoler for ordblinde.

Lad ikke de andre gøre livet sur for dig. Jeg ved det kan være svært. Men hvis de driller dig, siger det bare mere om dem, end det gør om dig. Vend det døve øre til, og tag mod alt den hjælp du bliver tilbudt. Er der noget du har svært ved, så sig til.

Du skal nok nå langt, du skal nok blive til noget, bekymrer dig ikke om hvad andre siger. Lyt til dem der ved hvad de taler om.

Alt det bedste til dig søde ❤️

  • A, Pige, 22 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat