Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensom

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Der er en min klasse der engang havde det sådan og det var svært at hjælpe hende for hun snakede ikke meget så tal med de andre og prøv at være dig selv.

  • Qwerty, 13 år

Jeg har været igennem det samme og du skal bare begynde at sige at du vil flytte skole så skal du nok få nogen der vil havde dig til at blive men vis det ikke virker så flyt skole og hold kontakt med pigen fra klassen under

  • Anonymous, Dreng, 12 år

Hejsa,
For det første: sikke en ubehagelig ‘bobble’ at være i. Ensomhed er aldrig en fed følelse.
Mht. at være tredjehjulet sammen med dine 2 veninder, synes jeg, at du burde åbne lidt op og fortælle, hvordan du egentlig har det. Måske har det ikke været deres hensigt, at du skulle føle dig som tredjehjul.
Du nævner også, at du bruger dem og måske også lidt omvendt. Måske burde du prøve at snakke med nogle af de andre piger/drenge fra klassen, og blive bedre venner med dem. Måske har I mere tilfælles, end I begge havde troet. Det er dog lidt dobbeltmoralsk at skrive du udnytter dem og at de gør det samme, men at du ikke bryder dig om, at de udnytter dig. Så burde I måske ikke være sammen, hvis jeres venskab er så ”splittet”.
Du kan også evt. snakke med en lærer, forældre eller en anden voksen, som du har tillid til. Hvis du har svært ved at fortælle det, kan du altid bare vise dette brev du har skrevet herind. Din lærer skal tage sig af det, da det også er din læreres job at sørge for, at alle i klassen trives.
Synes ikke du bør skifte skole, da der ikke er nogen garanti for, at din status ville ændre sig.
Håber du finder en løsning, held og lykke! <3
Xx

  • Held og lykke <3, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat