Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Angst og gymnasiet

Hej BT,

Jeg har angst og er lige startet i 1.g.

Det påvirker min hverdag i skolen

og derfor har jeg overvejet om jeg skulle fortælle nogen fra min klasse det.

Jeg kan godt skjule det,

men jeg ved ikke om det ville være bedre at fortælle det?

Er der nogen der har erfaring med at fortælle sin klasse om angst?

Vh pige på 16

Pige, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 16 år
Jeg ved godt at det kan være hårdt at starte i gymnasium.
Det var også svært for mig fordi jeg nemlig også har angst.
Jeg havde det også super svært på grund af min angst. En dag kunne jeg ikke klare det mere. Det var en særlig dårlig dag, og jeg brød sammen i timen. Siden den dag er det gået godt, og det eneste jeg fortryder er at jeg ikke sagde det noget før. Det er selvfølgelig vigtigt at pointere at jeg har rigtig gode venner, og alle kan ikke være lige hjælpsomme.
Hilsen dreng 2.g

  • Dreng 2.g, Dreng, 17 år

Du kunne måske starte med at fortælle det til din lærer og måske til dem i klassen du kommer bedst ud af det med? Måske de så også på en måde kunne hjælpe dig til at det ikke påvirker dig så meget i din hverdag? Måske det også kunne gøre det lidt nemmere at fortælle det til resten af klassen? Håber du finder ud af noget, der virker for dig😊

  • J, Dreng, 17 år

Hej
Jeg har både Angst og nok meget voldsomt stress, og min klasse ved det ikke, de kan måske selv regne det ud ved min adfærd men har ikke sagt det. Men min vennegruppe ved det det vigtigt at ens tætteste i skolen ved det så de kan hjælpe dig igennem hverdagen hvis det bliver svært, og ellers hvis du stoler på din lære så snak med ham/hende fordi det gør jeg endnu mere og det hjælpe med en tryg skulder hvis man ikke vil snakke med forældre fx.
Men mit råd til dig er fortæl din lære og dine tætteste venner det så de kan hjælpe dig igennem det og gøre det nemmere fordi ellers kan det boble indeni i dig til sidst og det er erfaring jeg siger det. Jeg håber mit råd kunne hjælpe

  • Anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat