Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Snus 6 gange

Hej jeg er en pige på 15 år.

Jeg skriver fordi jeg er bange for at ødelægge mit helbred

da mit tandkød er en smule rødt, kan jeg nå at redde det?

Mvh Pige i nød.

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Hvis du stopper med snus nu her, tænker jeg det kan blive normalt igen. Men hvis du fortsætter, kan det nok ikke rette op på sig selv igen. Og “kroppen fixer ikke alt med tiden”, hvis tandkødet først bliver helt ødelagt, kan det ikke ordne sig selv igen

  • Klara, Pige, 17 år

Hvis du stopper med snus skal det nok blive fint igen når du kun har gjort det 6 gange. En fra min klasse har smadret hans tandkød helt efter bare at tage det i 1 år

  • E, Dreng, 15 år

Hej
Som de andre skriver, hvis du holder op nu med at tage snus. Så vil dit tandkød nok være okay igen, og måske have fikset sig selv.

Men hvis dit tandkød er ødelagt, altså hvis tandkødet har trukket sig længere op. Kan det ikke fikse sig selv, og så er skaden sket. Og der intet du kan gøre – men tænker det nok skal gå, når du “kun” har taget snus 5 gang.

Så, så længe det kun er 5 gange du har at et det og ikke tager det mere. Skal alting nok gå

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat