Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bliv fuld

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 15.
Mit bedste bud er at du tager en snak med dine forældre om det, evt. sidder en aften med dem og får et par, og ser hvordan det føles. Du kan selvfølgelig i denne sammenhæng drikke nok til at du bliver lidt eller stærkt beruset, og siden de er under kontrollerede forhold går det ikke helt i amok. Og får derfor en følelse af hvordan det føles at være fuld for først gang, under trygge rammer. Herefter er det så op til dig om du vil slå dig løs med veninderne eller bygge det langsomt op.

  • Troels, Dreng, 20 år

Hej du burde ikke føle dig presset til at drikke eller noget i min mening. Du burde prøve det hvis du har lydt hvis ikke du har lyst så lad være. Det der med at komme ting i munden noget alkohols smager bedre end andet så måske find nogle blandinger du godt kan lide eller bare alkohol generelt du godt kan lide, du ved eksperimenter.

Det er ærgeligt at du føler du bliver inviteret til mindre fester, her for nyligt var en af mine venner med til fest som ikke drikker, folk spurgte om han drikke og da han Sadge nej så respekterede alle sammen det ( håber du også kan finde nogle der vil respektere det når du siger det), så man kan sagtens tage til fest uden at drikke hvis det er det du gerne vil.

  • Anonym, Dreng, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat