Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Sygdom

Internetpsykiatri tilbyder onlinebehandling af angst og depression til alle i Danmark, der er fyldt 18 år. Tilbuddet er gratis og og en del af Danske Regioners patienttilbud. Undervejs i behandlingen er du tilkoblet en psykolog.

Du kan læse mere om behandlingen og hvordan du ansøger om at deltage her

Hverdagen med ADHD kan være fuld af udfordringer, men der er mange ting, du kan gøre, hvis du selv har ADHD, eller hvis du er forælder, partner eller anden nærtstående. ADHD+ung kan måske hjælpe dig.

Hvis du har brug for at tale med en rådgiver eller en socialrådgiver – se her

Andre aktiviteter og tilbud for dig som ung med ADHD/ADD – se her

Du kan læse mere om ADHD/ADD her

I Mestringsbanken kan du læse mere om at takle det at have en god hverdag med ADHD/ADD både som ung og ung under uddannelse

ADHD+ung er en del af ADHD-foreningen

SIND har forskellige tilbud, til dig der gerne vil vide mere om psykisk sygdom eller har brug for anden hjælp.

Telefonrådgivning – her sidder erfarne psykologer, socialrådgivere eller andre som har faglig og/eller personlig viden om, hvad det vil sige at have psykisk sygdom tæt inde på livet – enten som psykisk sårbar – eller som pårørende. Læs mere her

Besøgsven – et tilbud skaber kontakt mellem dig, der er ramt af psykisk sårbarhed, og en frivillige besøgsven. Vores besøgsvenner har tid, lyst og overskud til at bruge nogle hyggelige timer sammen med dig. Læs mere her

Bisidder – Hvis du skal til møde med det offentlige, har du ret til at have en bisidder med. Du bestemmer selv, hvem det skal være. Det kan fx være et familiemedlem, en ven eller en af SIND’s frivillige bisiddere. Læs  mere her 

Klubfællesskaber – Er du mellem 16-35 år kan du mødes med andre unge. Læs mere her

 

SIND Ungdom har lokale klubfællesskaber for dig, der er mellem 16-35 år og oplever psykisk sårbarhed. Her mødes unge med sygdom og/eller følelsen af ensomhed og deler de udfordringer i et trygt og fordomsfrit fællesskab. Der er er altid fælles madlavning og middag på programmet, men du bestemmer selv om du vil spise med og hvor længe, du har lyst til at være med. Det kræver ingen aftale eller godkendelse for at komme i SIND Ungdom. De går altså ikke op i, om du har en bestemt diagnose eller ej.

Har du lyst til at være en del af et rummeligt fællesskab, hvor psykisk sårbarhed ikke er tabu og  hvor der er andre søde unge, som vil tage imod dig med åbne arme uanset hvad, du har med i rygsækken – så er du velkommen.

Læs mere om Sind Ungdom og find et lokalt fællesskab nær dig her 

 

 

Angsttelefonen kan hjælpe dig anonymt, hvis en følelse pludselig overvælder dig eller bestemte tanker og situationer gør dig bange. Det kan være hver dag, eller det kan være en gang imellem. Måske har du ikke har lyst til at gå i skole? Måske får du tit ondt i maven på grund af noget bestemt?

Angstelefonens rådgivere ved rigtig meget om angst og er vant til at tale med børn og unge. De gør alt for, at du kan føle dig tryg, når du ringer. Sammen kan I finde ud af, hvad du skal gøre for at få det bedre.

Hvis du er over 18 år har du også mulighed for at få vejledning og akut støtte på chatten 

Lever du med en psykiatrisk diagnose? Oplever du angst? Har du en depression? Føler du dig ensom?

I Det Mentale Motionscenter kan du styrke din psykiske sundhed (evt. som supplement til professionel behandling). Øvelserne er forskellige og omfatter bl.a. vejrtrækningsøvelser, visualiseringsøvelser og afledningsøvelser.

Du kan også få hjælp og gode råd til ensomhed, søvn og struktur i din hverdag.

Hvis du har brug for rådgivning, så kan Psykiatrifondens rådgivning hjælpe dig – se her

Hvis du over 15 år og er blevet syg af kræft, så er du ikke alene. Ungkræft har grupper i hele landet for unge, som har eller har haft kræft. I grupperne laver man forskellige aktiviteter sammen og deler erfaringer, hænger ud, griner og bakker hinanden op i det svære.

På hjemmesiden kan du læse mere og finde en gruppe i nærheden af dig – se her

Du kan også downloade en guide fuld af viden, tips og andre unges personlige historier. Den tager også fat i emner som venskab, kærlighed, sex, behandling, hospitalsliv, senfølger og psykiske reaktioner.

Du kan også ringe til Kræftlinjen, hvis du har brug for anonym rådgivning.

Hvis du er mellem 18 og 24 år og lider af let til moderat angst eller depression, kan du fremover modtage gratis psykologhjælp med en lægehenvisning. Du kan kontakte din egen læge og få en tid til en samtale.

 

 

Studenterrådgivningen yder gratis social- og psykologhjælp til studerende på videregående uddannelser. Du kan få hjælp med alt fra psykiske udfordringer til mere praktiske spørgsmål.

Du kan få hjælp som individuel samtale og i forskellige gruppeforløb og workshops – se mere her

Få gode råd om forskellige emner, der fylder, når man studerer som fx sygdom, SU og økonomi, barsel, stress, eksamensangst og studietvivl  her

Kontaktoplysningerne på landets Studenterrådgivninger finder du her

Kræftlinjen hjælper dig, hvis du er blevet syg af kræft eller anden alvorlig sygdom eller hvis du er tæt på en, som er syg. Du kan få gratis og anonym rådgivning ved at ringe eller chatte. 

Du kan også få gratis rådgivning og deltage i forskellige grupper, kurser og aktiviteter i kræftrådgivninger i hele landet. Både rådgivning og de forskellige aktiviteter er for kræftramte og pårørende. Find nærmeste kræftrådgivning og læs om de forskellige lokale tilbud her

Hvis du er over 15 år og er syg er kræft, så kan du få mere viden om at være ung med kræft. Du kan også få hjælp til at være en del af et gruppefælleskab – se mere her

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade tilbyder rådgivning og anden støtte til dig, der lider af spiseforstyrrelse eller selvskade – også hvis du er i tvivl, om du lider af det. Rådgivningen er gratis og anonym, og alle rådgivere har tavshedspligt.

Rådgivning på telefon, sms, chat, video og mail – se her 

Personlig samtale (selvskade/spiseforstyrrelse) – book en samtale  her

Individuelle samtaleforløb (selvskade -12-25 år) – se her

Gruppeforløb (selvskade – 14-17 år) – se her

Samtalegrupper (spiseforstyrrelser – over 18 år) – se her

Behandling i grupper (spiseforstyrrelse – 18-30 år) – se her og her

Hjælptil pårørende, fx personlig samtale, coaching og seminarer – se her

Psykiatrifondens rådgivning er både for dig, der har en psykisk sygdom og/eller oplever, at livet er svært. Rådgivningen er også for dig, der har en god ven, søskende eller forældre, der har det svært. Du kan få anonym rådgivning året rundt ved at ringe, chatte, skrive til brevkassen eller deltage i gruppechatten

Psykiatrifonden tilbyder også rådgivningstilbud i grupper for både børn og unge, hvis du er pårørende til en forælder med psykisk sygdom.

Ønsker du at vide mere en bestemt eller flere forskellige psykiatriske diagnoser – se her

Har du brug for at styrke din psykiske sundhed, så kan øvelserne i Det Mentale Motionscenter måske hjælpe dig.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat