Forelsket eller forladt

Kærlighed kan føles, opleves og defineres på tusindvis af måder. Når man taler om kærlighed kan det lyde virkelig kliché. Måske fordi der er så mange, der har prøvet de samme ting og haft de samme følelser. Kærlighed kan give en følelse af lykke og nærhed, men kan også give en følelse af smerte og ensomhed, enten fordi man mangler eller savner kærlighedsrelationer, eller fordi man ikke føler sig forstået og set i relationen med en anden.

Gode råd

Kom igennem dit breakup

Det er okay at føle en masse...

Og have mange forskellige følelser. Giv dig selv plads til at tænke. Skriv dem eventuelt ned og følg med i, hvordan dine følelser og tanker ændrer sig med tiden.

Tal med nogen om det.

Det er et klassisk råd, men det er vigtigt. Måske en der har oplevet det samme som dig? Det skader ikke at prøve.

Gør ting, som gør dig glad, og som du har lyst til.

Hvad gør dig glad? Hvad gør dig rolig? Hvad får dig til at grine? Få følelserne ud og afled dine tanker, når de overvælder dig. Lyt til en fed sang, som du kan lide. Du kan også distrahere dine følelser ved at sætte din yndlingsserie på i baggrunden, mens du laver noget andet. Brug dine følelser til fx at sprinte en løbetur.

Få det hele lidt på afstand...

ved at tage en pause. Prøv i en periode at lade være med at se den person, som du sørger over og undgå at følge personen på sociale medier.

Husk på at kærestesorg ikke varer evigt.

Når man står midt i det, virker det måske umuligt at kunne føle glæde til noget som helst eller bevæge sig videre, men det skal nok komme igen. Det hjælper måske ikke at læse det her eller høre nogen sige det, men bare husk dig selv på det en gang imellem. Du kommer ikke til at lægge mærke til det den dag, hvor du er ovre dine smerter i hjertet. Lige pludselig er du bare tilbage, og har lært rigtig meget om dig selv. Husk også at kærestesorg ikke er farligt. Den er der kun, fordi du har forelsket dig, og det er jo en god ting, selvom det ikke altid ender, som man havde forestillet sig.

Pige, 18 år

Jeg har været sammen med min kæreste i et år og siden da har jeg mistet alle mine venner og veninder...

Dreng, 18 år

Jeg kan se hun har været online via snapkortet

Pige, 19 år

Det var ham, der slog op med mig, fordi han ikke længere havde følelser for mig

Dreng, 18 år

Jeg kan ikke tænke på andet end hende i skolen, derhjemme og på arbejde

HØRT

HØRT er en ny anonym linje til dig, der er ung i alderen 15-24 år. Her kan du få rådgivning fra en voksen, der har tid til at lytte til dig, der oplever udfordringer. På HØRT sidder vores professionelle rådgivere klar til at skrive med dig om både store og små problemer. Du er 100% anonym og HØRT lukker aldrig – vi er åben hele døgnet, alle ugens dage – ligesom på BørneTelefonen.

Hos os skal du føle dig hørt, forstået og accepteret. Hvad enten du savner nogle at tale med, viden om dine rettigheder eller mod til at handle på din situation, har vi tid og opmærksomhed på dig, når du har brug for det. Du er ikke alene!

Kærestesorgens faser

Når man står midt i noget uoverskueligt, kan det nogle gange være rart at se det hele oppefra. Og kærestesorg forløber ofte i nogle særlige faser over tid. MEN der er ingen tidsramme på (kæreste)sorg, så derfor kan du opleve processen forskelligt, og det er forskelligt, hvor lang tid det tager.

  • CHOK  ”hvad skete der lige?”, ”Et lyn fra en klar himmel, jeg havde ikke set det komme”. Man kan nærmest føle, at man mangler en del af sig selv. Mange bruger meget energi og tid på at tænke over, hvad der er sket. Det er okay, og man kan sige, at man bearbejder chokket. Man kan godt opleve at blive helt udmattet af alle tankerne. Mange spiser og sover dårligt.
  • KRISE  ”Bliver det nogensinde godt igen?”, ”Hvis jeg nu lavet det her om ved mig selv, vil personen måske have mig tilbage?”, ”Har jeg gjort det rigtige?”. Det er helt almindeligt at opleve at humøret svinger; fra vrede og sorg, til lettelse og glæde. Tænk over, hvem du kan tale med om dine tanker og følelser, så du ikke står alene.
  • BEARBEJDNING Man slipper måske langsomt håbet og tanken om, at man skal være sammen igen. Det kan være, at man tænker, at det er okay, at man ikke er sammen. Der var måske gode grunde? Det kan være, at man får overvejelser om, hvad man kunne tænke sig blev anderledes i et nyt forhold?
  • ACCEPT Det hele begynder at være mere overskueligt, og måske mærker du ny energi. Man kan stadig godt tænke på relationen og personen, og mærke en tristhed, men det er måske ikke lige så intenst, som det tidligere har været. Der er ikke nogen tidsramme for, hvornår man skal være ”kommet over det”.
Forever

You've been on my mind Let's do this right Girl, take your time You're finally mine

Animal instinct

I don’t even know where to start I can’t believe that we’ve grown apart Riding around town with a broken a heart Say “you get me?” but you don’t know the half

Voicemail

Snakker kun med din voicemail Du tager den ik når jeg ringer Er du ude i dine høje hæle Jeg ved jeg burde lægge det bag mig

Happines is a Butterfly

If he’s a serial killer Then what’s the worse that can happen To a girl who’s already hurt?

Mig og migselv

Savner jeg dig nu alligevel Andre spørger hva så hvordan har du det Jeg svarer Jeg har det fint jeg skal bare lige indse At jeg er Bare mig og mig selv igen

Føler du dig ensom?

Det, der er det underligste ved at føle sig ensom er, at man ikke nødvendigvis er alene. Man kan sagtens være ensom og helt alene, men det er nok lige så normalt, at man føler sig ensom i en gruppe, i et fællesskab eller i et forhold.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat