Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svar fra

Børnetelefonen

Kære 12 årige

Det lyder ikke til, at du bliver passet så godt på derhjemme. Hvor er det sejt, at du har kunnet tage mod til dig og skrive herind.

Det er slet ikke i orden, at dine forældre slår dig og at du ikke får mad hver dag. Det er ulovligt at slå sine børn og det er også ulovligt ikke at passe ordentligt på sine børn. Det er ikke rigtig til at vide, hvorfor nogle forældre har svært ved at passe på deres børn. Oftest er det fordi, de ikke har fået lært, hvordan man egentlig passer godt på andre.

Når man oplever, at ens forældre ikke passer godt på én, kan man heldigvis få hjælp. Det er ikke sikkert, at du er klar til det. For nogle børn og unge er det så stor en ting at få sagt, at de ikke har det godt, at de ikke kan overskue at få hjælp til problemerne endnu. Andre er klar til at få hjælp lige når de har fået fortalt om problemerne.

Hvis du er klar til at få hjælp, så kan du prøve at tale med en voksen i dit liv, som du stoler på. Det kunne fx være en lærer eller en vens forældre.

Du har også mulighed for at få hjælp fra kommunen. Kommunen skal hjælpe børn og familier, der ikke har det godt.

Kommunen hjælper hele familien. Og det er deres opgave at finde ud af, hvad den bedste hjælp er til lige præcis dig og din familie. Det gør de ved at tale med dig og med din familie – og måske også med andre, der kender til dig og din situation, så de kan få et godt billede af problemerne.

Når de har undersøgt det, beslutter de, hvordan de kan hjælpe bedst. Jeg kan derfor ikke fortælle dig præcis, hvordan de vil hjælpe dig. Men jeg ved, at du har ret til at blive passet på og beskyttet, så du kan få det godt. Og at du har ret til at blive hørt og sige din mening.

Måske er du bange for, at tingene vil blive værre, når kommunen får det at vide. Det kan fx være, at du er bange for, at dine forældre vil blive meget sure. Fortæl den voksne fra kommunen, hvis du er bange. Så skal de finde en måde at passe på dig på. Så der ikke sker dig noget.

Nogle gange kan det være lidt svært og uoverskueligt at skulle kontakte kommunen. Derfor kan man få hjælp fra en bisidder her fra BørneTelefonen. Man kan få hjælp fra bisidderen allereden inden man kontakter kommunen.

En bisidder fra BørneTelefonen er en voksen, som kan gå med dig til møder på kommunen eller i Statsforvaltningen, når du skal fortælle om, hvordan du har det.

Bisidderen kan gå med dig for at støtte dig og hjælpe dig med at få sagt de ting, som du synes er vigtige.

En bisidder kender også meget til børns rettigheder og kan derfor også fortælle dig om de rettigheder, du har.

Vores bisiddere har hjulpet rigtig mange børn og unge, der har haft det svært, med at få den hjælp de har brug for. Hvis du gerne vil høre mere om, hvordan en bisidder kan hjælpe dig, så ring til os på 116111. Du kan også læse mere her: https://bornetelefonen.dk/bisidder

Jeg håber, at du kan finde mod til at få hjælp til at få det bedre – hvad enten det er nu eller senere. Du har nemlig ret til at have det godt og blive passet ordentligt på hjemme hos dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige, eller hvis frygten for meget, er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogle oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat