Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg har problemer med vennerne

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Tak, fordi du har skrevet til Børn Hjælper Børn. Ud fra det du har skrevet, tænker vi, at du kan få det bedste svar fra en voksen rådgiver, der ved mere om dine rettigheder og muligheder. Derfor får du her et personligt svar fra en voksen rådgiver på Brevkassen, som vi håber, du kan bruge.

Hej pige på 10 år

Hej du

Jeg sidder og er meget imponeret over, det brev som du har skrevet.
Du er virkelig god til at fortælle, hvad der sker og, hvordan du har det.

Det er rigtig svært, når ens ven er bedste venner med dén, som tidligere mobbede dig. Jeg kan læse, at personen ind imellem stadig er dum overfor dig.

Det kan føles som om, at ens ven på en måde siger, at der er ok, at du er blevet mobbet af hendes bedste ven.

Jeg tænker, at din ven vil have, at Y behandler dig ordentligt

Det ville være dejligt, hvis din ven sagde stop til sin bedste veninde og forsvarede dig. Har din ven været der, når Y har været dum over for dig? Måske forsøger hun – uden så meget held … Selvom hun er din ven, kan hun jo have virkelig svært ved at sige fra over Y.

Måske har du en god lærer eller pædagog, som du kan tale med?

Jeg kan ikke læse, om I går i klasse sammen alle tre. Hvis I gør det, så håber jeg, at du har en eller to virkelig søde lærere, som du kan tale med.

De voksne på skolen har nemlig til opgave at passe på, at børn ikke blive mobbet i skolen. Eller konstant føler sig udenfor og usynlige i fællesskabet. Derfor skal de hjælpe dig og de andre piger, så det kan være rart at være i klassen, og alle føler sig velkomne.

Hvis ikke I går i klasse sammen, er det stadig en rigtig god ide at tale med en voksen på skolen.

Måske findes der nogle på skolen, som kan hjælpe jer med at få det trygt og rart.

De kan måske også hjælpe dig med at tænke over, om der er nogen fra de andre klasser, som du har fælles interesser med og kunne blive gode venner med.

Det er hårdt at føle sig usynlig

Det er så ubehageligt, når man føler, at man meget nemt kan undværes i en leg – og at man nærmest er usynlig for de andre.

Det er godt, at du kan se og forstå det. Det fortæller, at du er en klog pige, som tænker over tingene.

Det er også godt tænkt af dig at skrive herind til brevkassen. Det viser, at du godt ved, at det er godt at tale med andre om det. Når man har det så dårligt, at selvmordstanker er begyndt at dukke op – så skal man have hjælp!

Hvorfor mon du ikke kan tale med dine forældre?

Du skriver, at du ikke har talt med dine forældre om det. Det fortæller mig, at du måske har svært ved at ’få hul igennem’ til dine forældre?

Derfor tænker jeg, at du måske har brug for lidt ideer til, hvem du kan tage fat i og hvordan – se her:

Hvis hvis det føles umuligt at tale med dine forældre og andre voksne, du kender, så må du tale med andre voksne.

Du har altid os

At blive ramt af selvmordstanker fortæller mig, at du har brug for at tale med nogen. Selvmordstanker og ’usynlighed’ har det med at vokse, når man går rundt alene. Det kan nemlig være meget svært at hjælpe sig selv.  Det er vigtigt at tage fat i andre mennesker, man kan tale med. På den måde kan man få gode ideer og input fra andre personer, som man kan måske kan bruge.

Jeg vil foreslå dig at ringe til BørneTelefonen. Nummeret er 116 111.
Her kan du tale med en sød voksen, og I kan sammen tale jer frem til, hvad du kan gøre og hvordan.

Du kan ringe én eller flere gange – og du bestemmer, hvad I skal tale om.

Du lyder som en virkelig rar person, der godt ved, hvor betydningsfulde venner er – og at det er vigtigt, at alle føler sig som en del af fællesskabet. Jeg forestiller mig derfor, at du med tiden vil få flere kontakter og venner end du har lige nu.

Mange hilsner BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat