Brev

Ubehagelig hudsvamp

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 12.
Tak for dit brev, der handler om at du er bange for at du har fået hudsvamp.

Til at starte med vil jeg gerne fortælle dig, at det ikke er mærkeligt at du skriver ind til BørneTelefonen. Vi står klar til at rådgive og tager imod alle mulige forskellige breve, og dit brev er selvfølgelig ingen undtagelse. Så tak for dit brev! Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe dig på rette vej.

Jeg kan godt forstå at du synes det et træls og ubehageligt at have fået hudsvamp. Kroppen er for mange et rigtig ømt punkt at snakke om og vise frem, da alle kroppe er så forskellige og kan se ud på mange forskellige måder. Så jeg kan godt forstå, at du er blevet påvirket af, at din krop har ændret udseende på grund af hudsvampen.

Heldigvis er hudsvamp til at helbrede! Jeg vil derfor anbefale dig at kontakte din egen læge, hvis du ikke allerede har gjort det – så du kan få noget, der kan hjælpe dig til at det går væk. På den måde tænker jeg også, at det kan give dig lidt ro på dine tanker om, hvor meget og om det kommer til at sprede sig. Hvad tænker du om det?

Nummeret står på dit gule sygesikringskort.  Du kan kontakte lægen selv og tale med lægen på egen hånd. Du kan også vælge at have fx din mor med. Vær ikke bange for at fortælle lægen, hvad du har skrevet til mig. Han eller hun har med stor sandsynlighed før hjulpet unge, der ligesom dig er generet af hudsvamp.

Du kan også gå til sundhedsplejeren på din skole og få rådgivning. Hvis du ikke ved, hvornår han eller hun er på skolen, kan din lærer oplyse dig om det.

Jeg håber at mit svar kunne bruges og at du slipper af med den hudsvamp!

Venlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat