Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søsters opmærksomhedskrævende spiseforstyrelse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at I er en familie, hvor I måske alle sammen har det svært, siden der har udviklet sig en kultur, hvor I konkurrerer om jeres forældres opmærksomhed.

Du skriver, at din storesøster har anoreksi, og at du muligvis har ocd, men at det er anoreksien, der får al opmærksomheden fra dine forældre. Måske har det altid været sådan i jeres familie, at der skal rigtig meget til, før I får opmærksomhed?

Det er trist for børnene, hvis der udvikler sig sådan en kultur i familien, for i stedet for sammenhold i svære situationer, opstår der konkurrence og uvenskab.

Jeg kunne ønske for jer som familie, at I på et tidspunkt, når der er lidt psykisk overskud, får mulighed for at få lidt hjælp f.eks. fra kommunens familieværksted. Her er personalet rigtig gode til at hjælpe familier med at være sammen på nye måder.

Du skriver, at dine forældre er dårlige til at lytte, og du er derfor i tvivl, om du skal snakke med dem om dit problem. Jeg ved ikke, om du får noget ud af det, men hvis du har mod på det, synes jeg, du skal prøve. Måske var det en god idé at skrive et brev til dem i første omgang, så de kan overveje dine ord, inden de svarer dig. Måske skulle du skrive, hvilken form for opmærksomhed, der ville gøre dig glad. Skal det f.eks. være en bytur med din mor, en biograftur med din far eller noget helt andet? Hvis du skriver det, vil det måske være nemmere for dine forældre at forholde sig til dit brev.

Hvis ikke du har mod på det, kan du måske snakke med et andet familiemedlem, som er god til at lytte, om din frustration. Jeg tror nemlig, det vil være en stor lettelse for dig at komme af med alle dine tanker. Det ændrer ikke ved din situation i familien, men det gør det måske lettere for dig at klare den.

Til sidst vil jeg sige til dig, at i familier, hvor et af børnene er handicappet eller alvorligt syg, føler de øvrige børn sig ofte lidt tilsidesatte, fordi den syge søskende kræver så meget opmærksomhed. Det er helt almindeligt at blive vred over det, ligesom du oplever det. Så det er derfor din læge har sagt, at det er ok, at du er vred.

Hvis du har brug for at snakke videre med en rådgiver, vil jeg opfordre dig til at ringe eller sms'e til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på UngeChatten.

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere gode råd om Sygdom i familien

Har du en mor eller far, der er alvorligt syg? At leve med sygdom i familien, kan være rigtig hårdt og man kan få mange bekymringer for fremtiden. Det er rigtig vigtigt, at man ikke går alene med sin frygt, men at man får talt med nogen om den.

Sygdom i familien kan både være fysisk og psykisk. Lige meget hvad, kan det gøre hverdagen svær. Fx kan det være at din mor eller far, ikke kan de samme ting længere og måske sygdommen sætter tanker i gang hos dig som: Bliver min mor rask igen? Hvordan fortæller jeg mine venner om min fars sygdom? Hvem kan jeg tale med mine tanker om?

Her på siden kan du få gode råd, du kan læse andre børns breve og BørneTelefonens svar, få hjælp til at bygge et brev eller prøve følelses-guiden.

Guide

Svære følelser: hvad kan hjælpe?

Hør andre børns Historier

På ‘Når mor eller far bliver syg’ kan du høre om andre børns historier. Du kan også fortælle din egen historie eller høre mere om de følelser, man kan have, når en i familien er alvorligt syg.

Når mor eller far bliver syg, kan det være svært at være barn i en familie. Læs hvordan andre børn har klaret livet i en familie med sygdom.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat