Brev

Overreagere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11

Jeg synes, det er super sejt, at du skriver her til brevkassen. Det er nemlig vigtigt, at du ikke går rundt alene med de ting, du skriver om. Jeg vil rigtig gerne give dig nogle idéer til, hvordan du kan få det bedre med din mor.

Jeg synes bestemt ikke, at du er en dårlig datter. Du har ikke lyst til at skændes med din mor. Du har et ønske om at have det så godt som muligt med din mor. Og du tænker også på, om der er noget, du kan ændre, så I kan få det bedre med hinanden. Det er alt sammen rigtig gode ting.

Det er helt normalt, at man nogle gange kommer til at sige noget til ens forældre, som man bagefter fortryder. Og nogle gange bliver man sur og kommer til at overreagere, uden at man helt ved hvorfor. Kender du det?

På samme måde kan forældre (og andre voksne) også komme til at sige noget til børn, som de bagefter fortryder. Måske kommer de til at skælde ud og blive sure. Måske er det det, der nogle gange sker for din mor?

Måske kunne din mor og dig snakke sammen en dag, hvor I ikke har skændtes? Og måske kunne I aftale, at I begge vil øve jer i at tale bedre til hinanden? Måske kunne I lave nogle forslag til, hvad man kunne sige eller gøre istedet for at blive sur og tale dårligt til hinanden. Og samtidig kunne I måske aftale at lave nogle ting sammen, I før har lavet? Måske noget, du savner at lave sammen med din mor?

Nogle gange kan det være svært at starte sådan en snak. Måske kunne du starte med at skrive et brev til din mor, hvor du skriver, at du bliver ked af det, når I skændes? Og at I måske begge kunne øve jer i at tale bedre til hinanden?

Det kan også være, du synes, det vil være bedre, hvis der er en voksen, der kan hjælpe dig med at få snakket med din mor? Det kunne fx være en anden voksen fra din familie, som både din mor og dig har det godt med? Det kunne også være en af dine lærere på skolen? Eller en familierådgiver fra kommunens åbne rådgivning. Det kan man læse mere om på kommunens hjemmeside.

Jeg håber, du har fået lyst til at overveje nogle af mine idéer. Jeg ønsker dig og din mor alt det bedste fremover. Hvis du får brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe til 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat