Brev

Uhyggelig lærer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at du ikke bryder dig om de kommentarer, som din nye lærer har sagt til dig. Selvom det for det meste er dejligt at få komplimenter, så virker det mærkeligt, når ens lærer komplimenterer ens udseende. Det er ikke hans opgave!

Derfor skal han selvfølgelig have at vide, at du ikke bryder dig om det, så kommentarerne kan stoppes, så du ikke længere skal føle, at han er “uhyggelig”.

Det kan være rigtig svært at få sagt fra, især fordi han jo både er voksen og din lærer. Derfor tænker jeg på, om der mon er nogle af dine klassekammerater, der har hørt kommentarerne? Hvis ja, kan de måske hjælpe dig med at få sagt til læreren, at det da er “en mærkelig kommentar”. Sådan en lille “kvik” bemærkning kan måske få ham til at tænke over det, han har sagt, så han forhåbentlig stopper med at tale sådan til dig.. for måske tænker han slet ikke selv over, at det er mærkeligt at tale sådan til en elev.

Virker det ikke, kunne du måske sige det direkte til ham, altså at du ikke synes det er rart, når han siger noget om dit udseende.

Hvis du ikke føler, du kan sige det direkte til ham, skal du sige det til en anden voksen, fx til en anden lærer eller til dine forældre. Så er det dem, der må hjælpe dig med at få ham til at tale anderledes til dig. Der er nemlig ingen, der kan lære noget, hvis man føler sig utryg.

Måske kan du vise din mor eller far dit brev og mit svar, så de ved, hvad du har brug for hjælp til.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, så du ikke længere skal gå alene med de følelser, som kommentarerne får dig til at føle. Hvis du har brug for en snak, må du altid ringe til BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat