Brev

Gymnasium

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år
Det er svært for mig at svare på, om du vil føle dig for ung til gymnasiet, og om du skal vente et år, for jeg kender dig jo ikke. Men jeg kan se, at det er noget, du tænker meget over. På den ene side glæder du dig vildt, og på den anden side frygter du, at du vil få det svært med det sociale, fordi du måske kommer til høre til de yngste.
Jeg tror ikke, at du vil være den eneste, der starter i 1.g som 15 årig. For mig lyder det faktisk meget normalt, men du har ret i, at der også vil være nogle, der starter som 16 og måske 17 årige. Så spredningen i alder bliver nok større, end du har været vant til i din nuværende skole.
Måske kommer dine usikkerhed, fordi du har nogle erfaringer for, at det er svært for dig at føle dig som den yngste? Eller måske er dine tanker om alder mere udtryk for en almindelig usikkerhed over for alt det nye i gymnasiet?
Jeg tror, at du vil have glæde af at snakke dine tanker igennem med en person, du kender, f.eks. dine forældre eller en anden i din familie eller din klasselærer. Det kan meget tit hjælpe til at blive mere afklaret.
Det kan også være, du kan tale med en studievejleder enten på din skole eller på gymnasiet. De kender godt til det dilemma, du står i, og de kan måske også give dig nogle gode råd om, hvad du skal være opmærksom på, når du tager dit valg.
Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på Chatten, hvor du kan fortælle lidt mere om dig selv og snakke med en rådgiver om din tvivl.
Held og lykke ønsker BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat